Sivas Şehit Ömer Yıldırım İlkokulu ve Ortaokulu’nda düzenlenen okuma bayramı etkinliği, öğrencilerin katılımıyla coşkulu geçti. Programa katılan Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, okuma-yazmayı öğrenen öğrencilerin sevincine ortak oldu.
Okul bahçesinde gerçekleştirilen program kapsamında öğrenciler şiirler okudu, müzik dinletileri sundu ve dans gösterileri gerçekleştirdi. Millî Eğitim Müdürü Erdoğan, yaptığı konuşmada öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, “Sevgili çocuklar, sizler bizim en değerli varlıklarımız ve ülkemizin geleceğisiniz. Okuma-yazmayı öğrenerek önemli bir aşama kaydettiniz. Eğitim yolculuğunuzda nice başarılara imza atacağınıza inanıyorum.” dedi.
Etkinliğin ardından öğrencilere hediyeler takdim edildi. Erdoğan, daha sonra okulda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelerek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları üzerine değerlendirmelerde bulundu.