Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Dermokozmetik, Lüks mü? İhtiyaç mı?” konulu bir panel düzenlendi. Etkinlik, sağlık ve kozmetik alanındaki önemli tartışmaları gündeme getirdi.
Programa, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in eşi ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hayati Öztürk, Sivas Eczacılar Odası Başkanı Ecz. Bahadır Eren, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tosun’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Ecz. Hale Nur Yerlikaya dermokozmetik ürünlerin tercih edilme sebeplerine dair kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumda, dermokozmetik ürünlerin kullanımının arttığına ve bu ürünlerin estetik ve sağlık açısından nasıl bir rol oynadığına değinildi.
Panel, katılımcılara dermokozmetik ürünlerin ihtiyaç mı yoksa lüks mü olduğu konusunda farkındalık kazandırmayı amaçladı.