Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Aşçılık Programı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı Üniversiteler Arası Yemek Yarışması"nda önemli başarılara imza attı.
Yarışmaya, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Yılmaz, Öğr. Gör. Dr. Esra Özkan Önem ve Arş. Gör. Şefahat Eyce rehberliğinde katılan SCÜ öğrencileri, ekip ve bireysel kategorilerde sergiledikleri performansla dikkat çekti.
Ekip kategorisinde, beş üniversitenin yedi takımla mücadele ettiği yarışmada; Berkay Başol, Mehmet Can Çoban, Emre Fırat Kipel ve Alişan Çiğdem’den oluşan SCÜ takımı, Toyga Çorbası, Bozbaş Yemeği ve Kelle Tatlısı’ndan oluşan geleneksel menüleriyle jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Ekip, yarışmanın altın kupa ödülünü kazandı.
Bireysel alanda da başarı gösteren öğrencilerden 4. sınıf öğrencisi Berkay Başol, 18 yarışmacının katıldığı pizza kategorisinde birincilik elde ederek altın madalya kazandı. 3. sınıf öğrencisi Yasin Aghayev ise aynı kategoride üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.
Elde edilen dereceler, öğrencilerin teorik bilgi birikimlerini uygulama becerileriyle harmanlayarak Türk mutfağının zenginliğini yaratıcı sunumlarla yansıtma yetkinliklerini gözler önüne serdi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi, yarışmaya katılarak üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrencileri ve danışman akademisyenleri tebrik etti.