Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,8526 %-0.09
44,2090 %0.11
Ara
Sivas Memleket Sivas SCÜ Gastronomi Öğrencileri Arslantepe Yemek Yarışması’ndan Ödüllerle Döndü

SCÜ Gastronomi Öğrencileri Arslantepe Yemek Yarışması’ndan Ödüllerle Döndü

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi öğrencileri, "Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı Üniversiteler Arası Yemek Yarışması"nda büyük başarılar elde etti.

Haberleri

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Aşçılık Programı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Arslantepe’nin Işığında Türk Mutfağı Üniversiteler Arası Yemek Yarışması"nda önemli başarılara imza attı.

Yarışmaya, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Yılmaz, Öğr. Gör. Dr. Esra Özkan Önem ve Arş. Gör. Şefahat Eyce rehberliğinde katılan SCÜ öğrencileri, ekip ve bireysel kategorilerde sergiledikleri performansla dikkat çekti.

Ekip kategorisinde, beş üniversitenin yedi takımla mücadele ettiği yarışmada; Berkay Başol, Mehmet Can Çoban, Emre Fırat Kipel ve Alişan Çiğdem’den oluşan SCÜ takımı, Toyga Çorbası, Bozbaş Yemeği ve Kelle Tatlısı’ndan oluşan geleneksel menüleriyle jüri tarafından birinciliğe layık görüldü. Ekip, yarışmanın altın kupa ödülünü kazandı.

Bireysel alanda da başarı gösteren öğrencilerden 4. sınıf öğrencisi Berkay Başol, 18 yarışmacının katıldığı pizza kategorisinde birincilik elde ederek altın madalya kazandı. 3. sınıf öğrencisi Yasin Aghayev ise aynı kategoride üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Elde edilen dereceler, öğrencilerin teorik bilgi birikimlerini uygulama becerileriyle harmanlayarak Türk mutfağının zenginliğini yaratıcı sunumlarla yansıtma yetkinliklerini gözler önüne serdi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi, yarışmaya katılarak üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrencileri ve danışman akademisyenleri tebrik etti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *