AK Parti Milletvekili Hakan Aksu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, engelli bireylerin toplumsal hayatın her alanında aktif ve saygın bir şekilde yer almasının, sosyal devlet anlayışının temel göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.
Milletvekili Aksu, son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sosyal politikalar alanında önemli adımlar atıldığını hatırlatarak, engelli bireylerin eğitim, istihdam, sağlık ve erişilebilirlik gibi temel haklara daha kolay erişebilmeleri için birçok reformun hayata geçirildiğini belirtti.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla hareket edildiğini vurgulayan Aksu, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik her türlü çalışmanın destekçisi olduklarını söyledi. Aksu, tüm toplumun bu konuda ortak sorumluluğa sahip olduğunu ve engellerin birlikte aşılabileceğini dile getirdi. Engelliler Haftası’nın, toplumda farkındalık ve duyarlılığı artırmasını temenni eden Hakan Aksu, tüm engelli bireylere ve onların özverili ailelerine saygı ve sevgilerini iletti.