Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7386 %0.27
43,6189 %-0.01
Ara
Sivas Memleket YAŞAM Sakarya'da şiir gibi bir akşam

Sakarya'da şiir gibi bir akşam

Şiirin şehirlerin şehri Sakarya’da canlandığı 22’incisi düzenlenen Sapanca Uluslararası Şiir Akşamları kapsamında Türkiye’nin yakından tanıdığı şairler Sakarya Üniversitesi’nde gençlere şiirle dolu bir akşam yaşattı.SAKARYA (İGFA) - Şiirin başkenti her yıl olduğu gibi bu yıl da Sakarya oldu. Sapanca’da çeyrek asırdır geleneğe dönüşen Uluslarasın Sapanca Şiir Akşamları’nın 22’ncisi yine şehrin farklı noktalarında devam ediyor. Mısraları ve kelimelerin gücüyle Türkiye’nin sanatsal zenginliği dünyaya anlatan şairlerin buluşma noktası program kapsamında Sakarya oldu.

Farklı okullarda başlayan “Yazar-Öğrenci Buluşmaları” programı Sakarya Üniversitesi’nde devam etti. Sanata, şiire ve edebiyata ilgi duyan tüm öğrenciler SAÜ Kahve Keyfi’nde düzenlenen “Şiir Sunumları” programına katıldı. Üniversite bu etkinlikte Büyükşehir’in konuğu olarak gelen 16 şairi konuk etti.

Şairler Bestami Yazgan, Yusuf Dursun, Hacı Salih Zengin, Gökhan Akçiçek, Mehmet Narlı, Muhammed Hüküm, Leyla Şerif, Hüseyin Akın, Taner Güçlütürk, Ercan Yılmaz, Ebru Özden, Samet Atılgan, Zeynep Arkan, Mümin Aliov, Can Acer ve Burak Çelik keyifli akşamda öğrencilere kendi şiirlerini okudu, Türk edebiyatından ve şiirin tarihinden anlatımlar yaptı.

Şairlerin şiirleri, SAÜ Alegori ve Şiir Topluluğu öğrencilerinin okumalarıyla güzel akşamı onurlandırdı. Soru-cevap ve söyleşilerle devam eden etkinlik fotoğraf çekimiyle son buldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kültürün, sanatın ve sporun başkenti Sakarya’mızda 22 yıldır gelenek haline dönüştürdüğümüz uluslararası şiir akşamları etkinliğimizi bu yılda farklı etkinliklerle yaşatıyoruz. Vatanımızı, bayrağımızı ve edebiyatımızı temsil eden kıymetli şairlerimizi şehrin farklı noktalarıyla buluşturuyor ve şiire yeniden hayat veriyoruz. Programlarımıza tüm sanat dostlarını bekliyoruz” denildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *