Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,7373 %0.26
43,6092 %-0.03
Ara
Sivas Memleket YAŞAM NOSAB'da 'Erken Uyarı Sistemi' konuşuldu

NOSAB'da 'Erken Uyarı Sistemi' konuşuldu

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD), Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile Bursa’da deprem acil uyarı ve müdahale sisteminin genişletilmesi çalışmaların kapsamında NOSAB Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bir toplantı düzenledi.BURSA (İGFA) - Organize sanayi bölgesi ve büyük sanayi kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Bursagaz ve AFAD’la gerçekleştirdiği çalışmalarla şehrin farklı yerlerinde ivme ölçerler konuşlandırdıklarını bu sayının artırılması gerektiğini söyledi.

Konuşmasına afet ve Bursa’nın deprem üretme potansiyeli hakkında bilgiler vererek başlayan Prof. Dr. Şerif Barış, “Bursa deprem riski yüksek bir kent. Erken Uyarı Sistemi ile hasarın nerede yoğunlaşacağını öngörebileceğiz. Ayrıca belirlenecek kriterlerle gaz ve elektrik kesilmesi, hareketli sistemlerin durması, kapıların açılması gibi fonksiyonları da sağlayabileceğiz. Bunun ardından ve Acil Müdahale Sistemini kurmayı planlayabiliriz” dedi.

Türkiye’de yerleşim ve sanayi için yer seçiminde afetlerin hesaba katılmadığını kaydeden Prof. Dr. Barış, sanayi bölgelerinin yüzde 89’unun birinci ve ikinci deprem bölgelerinde olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Barış, “Risk yönetimi yapmayı bilmiyoruz ama kriz yönetiminde iyiyiz. Gerek ailemiz gerekse işlerimiz için afet planlarımız olmalı. Burada iletişim çok önemli bir konu” diye konuştu. Prof. Dr. Barış, sanayi bölgelerine ya da büyük sanayi kuruluşlarına konulacak ivme ölçerler sayesinde bir deprem gerçekleşmeden yapay deprem simülasyonlarıyla yaşanabilecek sorunları da belirleyebileceklerini de kaydetti.

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar da, “Artık harekete geçme zamanı. BUSİAD olarak başlattığımız bu çalışmanın artık eylem dönemine giriyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *