Şenlik, eğitim-öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte ayakkabı tamiratı taleplerinin daha da artacağını düşünüyor.

Ayakkabı tamiratında yaşanan artışı değerlendiren Şenlik, “Son dönemde hayat pahalılığı nedeniyle insanlar ayakkabılarında tamire yönelmeye başladı. Özellikle okul sezonu öncesinde aileler, çocuklarının ayakkabılarını tamir ettirmek için ayakkabıcılara başvuruyor. Kaliteli ayakkabılar genellikle deri ve köseli oluyor. Ancak bu tür ayakkabılar pahalı olduğu için birçok insan alamıyor. Bu yüzden eski ayakkabılara yöneliyorlar,” dedi.

Yozgat’ın Erkekli Köyü Muhtarı İfakat Karakoç, Köyün 20 Yıllık Sorunlarına Çözüm Getirdi Yozgat’ın Erkekli Köyü Muhtarı İfakat Karakoç, Köyün 20 Yıllık Sorunlarına Çözüm Getirdi

50 yıl boyunca aynı dükkanda çalışarak geçimini sağladığını belirten Şenlik, “Ayakkabı tamiratı nedeniyle işlerin çok arttığını görüyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte bu artışın devam edeceğine inanıyorum. Deri ve köseli ayakkabılar, maliyetleri nedeniyle birçok vatandaşımız tarafından tercih edilmiyor. Ancak biz, rızkımızı kazanıp çocuklarımızı bu iş sayesinde yetiştirdik. Tamir talebinin artmasıyla işyerimizde tamamen tamir işlerine yöneldik. Bu durum işlerimizi olumlu yönde etkiledi,” şeklinde konuştu.

Kaynak: iha