Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Sisli
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5992 %0.33
43,6545 %0.2
Ara
Sivas Memleket Haberde insan "Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılında Gazi Mehmet Hikmet Akar'ın Hatıraları"

"Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yılında Gazi Mehmet Hikmet Akar'ın Hatıraları"

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 50 YILDÖNÜMÜNDE KIBRIS GAZİSİ MEHMET HİKMET AKAR (71), KIBRIS'TA YAŞADIKLARINI ANLATTI. AKAR, OSMANİYE 57. PİYADE ALAYINDA VATANİ GÖREVİNİ İFA EDERKEN BİR ANDA İLK OLARAK MERSİN'E DAHA SONRA DA KIBRIS'A GİDECEĞİNİ BİLMEDEN BİNDİĞİ GEMİDE HAREKATI ÖĞRENDİ

Konya’da yaşayan Kıbrıs Barış Harekatı gazisi Mehmet Hikmet Akar, harekatın 50. yıldönümünde yaşadıklarını anlatarak, Kıbrıs’taki Türklerin haklarını savunmanın gururunu 50 yıldır taşıdığını belirtti.

"Girne'ye Ayak Bastığımızda..."

71 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Mehmet Hikmet Akar, harekata katıldığı dönemde Osmaniye 57. Piyade Alayında askerdi. 16 Temmuz günü alayda alarm verildiğinde, önce Mersin’e, oradan da Kıbrıs’a gideceğinden habersiz olarak gemiye bindirildi. Akar, harekat emrini gemide öğrendiğini ve 20 Temmuz sabahı Girne’ye çıkarma yaptıklarını anlattı. İlk gün Beşparmak Dağları eteklerine kadar ilerleyen Akar ve arkadaşları, ikinci gün arkadaşının şehit oluşuna tanık oldu. Akar, gençlerin Kıbrıs Barış Harekatı ve Kore Savaşı gibi tarihi olayları yeterince bilmediğini belirterek, bu konuların okullarda ders olarak işlenmesi gerektiğini vurguladı.

"Orada Bulunmak ve Savaşmak Bir Gurur Vesilesi"

Akar, Kıbrıs Barış Harekatı’na giderken yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kıbrıs Barış Harekatı olduğunda Osmaniye 57. Piyade Alayında askerdim. 16 Temmuz günü alarm oldu ve bizi Mersin’e getirdiler. Kıbrıs’a gideceğimizi kimse bilmiyordu. Gemiler çok yavaş ilerliyordu ve 20 Temmuz sabahı Girne’ye ayak bastık. Beşparmak Dağlarının eteklerine kadar ilerledik. Düşman, dağlardan sahile bomba atıyordu ve alay komutanımız taarruz hazırlığı yaparken şehit oldu. Ertesi gün ise arkadaşım Adem Erim şehit düştü.”

"Savaşmanın Gururu"

Kıbrıs’ta savaşmanın ve Türklerin haklarını savunmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Akar, “Oradaki Türkler, bizi alkışlayarak memnuniyetlerini dile getiriyorlardı. Orada bulunmak ve savaşmak benim için bir gurur vesilesiydi. Açlık, susuzluk ve yoğun ateş altında sadece savaşmayı düşünüyorduk. Boş kaldığımızda ise ailemizi hatırlıyorduk. Bu savaşların okullarda ders olarak gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kore’deki amcalarımız Güney Kore Cumhuriyetini kurdular, biz ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini. Bunların hepsi gurur verici kahramanlıklar” dedi.

"Tarihi Olaylar Okullarda Ders Olarak İşlenmeli"

Akar, gençlerin bu tür tarihi olayları daha iyi anlayabilmesi için okullarda ders olarak işlenmesi gerektiğini savunarak, “Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı gibi olayların ders olarak okutulması gerekiyor. Bu savaşlar, milli gururumuzu ve kahramanlıklarımızı anlatıyor” diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *