Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Açık
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Yozgat'ta Türk Mutfağı Haftası'nda Yöresel Lezzetler Sergilendi

Yozgat'ta Türk Mutfağı Haftası'nda Yöresel Lezzetler Sergilendi

Yozgat, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle adeta bir lezzet şölenine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda Yozgat'ın coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri katılımcılara ikram edildi.

Yozgat, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle adeta bir lezzet şölenine ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan stantlarda Yozgat'ın coğrafi işaretli yöresel yemekleri ve yiyecekleri katılımcılara ikram edildi.

Etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Özkan, yaptığı konuşmada Yozgat'ın tarihi, kültürü ve damak tadıyla kadim bir kent olduğunu belirterek, "Bizler Yozgat'ın hem kültürünü hem de damak tadını tekrardan yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak üzere etkinlikler düzenliyoruz. Bu haftada yöresel kültürü yansıtmak ve anlatmak üzere böyle bir etkinlikte bir adayız. Yozgat sadece coğrafyasıyla değil kültürüyle, şiirleriyle, türküleriyle ve damak tadıyla kadim Türk milletinin özünü barındıran bir kent. Dileğimiz bu kültürü yaşatmak. Bugün de arkadaşlarımız yöresel lezzetleri sunmak üzere çok emek verdiler. Katkı sunan herkese teşekkürler ediyorum." dedi.

Etkinlikte testi kebabı, tandır, arabaşı, nohut kavurması, gilik, yumurta tatlısı, salep ve un helvası gibi yöresel ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vali Özkan ve beraberindekiler stantları gezerek yöresel yemekler hakkında bilgi aldılar ve vatandaşlarla sohbet ettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *