
“Adına türküler yakılan yemlik toplanmaya başlandı. İçerisinde taşıdığı, A , C , E , B2 , B6 vitaminleri ve demir, kalsiyum mineralleri bulunan , bu vitamin ve minerallerin yetersizliğinde çok faydalı olan yemlik sezonu açıldı KEMAL ÇAĞLAYAN “Evelik, yemlik, oy madımak “ Adına türküler yakılan ve içerisinde zengin vitaminler bulunduran yemlik toplanmaya başladı. Özellikle köylerde ve yaylalarda olan yemlik toplamak için Sivaslı hafta sonunu bekliyor ve hafta sonunda şifalı bitkili topluyor İskorçina familyasından şifalı bir bitki olan Yemlik, vitamin ve mineral bakımından zengin olan bir bitki. Yemlik bitkisinde, A , C , E , B2 , B6 vitaminleri ve demir, kalsiyum mineralleri bulunduğunu ve çok faydalı olduğunu dile getiren yetkililer, yemliğin faydaları da saymakla bitiremiyor. Yemliğin, Yemlik bitkisi kansızlık için faydalı olduğunu dile getiren uzmanlar şunları söyledi “Yemlik , Cilt bozukluklarına iyi gelir. Yemlik içeriğindeki vitamin ve mineraller ile vücudun direncini artırır, Isı değişimlerine karşı vücudu korur. Vücudun savunma mekanizmaları güçlendirir. Yemlikte bulunana A vitamininin depolanabilme özelliğine sahiptir. * Yemlik, gebeler ve anneler için de önemli bir besin kaynağıdır. Çiğ olarak salatası yapılarak yenirse, iştah açar, Yemlik sebze yemeği olarak yenirse, mide ve bağırsaklarda son dereceli yararlı olur. Yemlik bitkisinin köklerinde sütlü bir madde bulunur. Bu sütten çok yararlı sakızlar yapılır. Yemlik sakızı, tükürük bezleri üzerinde yararlı tesirler yaratır. Ağız kuruluğunu önler, sindirimi kolaylaştırır “dediler YEMLİK BİTKİSİ NASIL KULLANILIR Yemlik çiğ olarak salatası yapılara yenebilir. Bunun yanında sebze gibi yemeği yapılarak yenir. Yemlik bitkisini lahana gibi pişirilerek yenebilir. Bitkinin bu şekilde, bir sebze yemeği olarak hazırlanmasıyla, hem mükemmel bir besin sağlanır, hem de mide ve bağırsaklar için yararlı, şifalı bir beslenme yolu seçilmiş olur. Yemlik kavurması yapılarak yenebilir. Yemlik bitkisinin kökünden sakız yapılarak tüketilebilir ve oldukça faydalıdır.
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *