Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1862 %-0.04
44,8291 %-0.06
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Trump Yönetiminin Los Angeles’a Deniz Piyadesi Göndereceği İddia Edildi

Trump Yönetiminin Los Angeles’a Deniz Piyadesi Göndereceği İddia Edildi

ABD basını, Los Angeles’ta devam eden göçmen karşıtı protestolarla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.

İddiaya göre, eski ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, protestoların kontrol altına alınması amacıyla bölgeye 500 deniz piyadesi sevk etmeyi planlıyor. Adı açıklanmayan kaynaklara dayandırılan haberlerde, deniz piyadelerinin hafta sonu, California Valisi Gavin Newsom ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ın onayı olmaksızın, şehirde hâlihazırda görev yapan Ulusal Muhafız birliklerine destek amacıyla konuşlandırılacağı öne sürüldü.

ABD yasalarına göre, aktif görevdeki askeri birliklerin, başkanın İsyan Yasası (Insurrection Act)'na resmen başvurmadığı sürece iç güvenlik veya kolluk yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle, iddialarda adı geçen deniz piyadelerinin protestolar sırasında doğrudan müdahalede bulunmaları yasal çerçevede mümkün görünmüyor.

Ulusal Muhafızlar Halihazırda Sahada

Trump, daha önce Los Angeles’ta Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi’nin (ICE) yürüttüğü gözaltı operasyonlarının ardından alevlenen protestoları kontrol altına almak için bir Başkanlık Muhtırası imzalayarak 2 bin Ulusal Muhafız’ın görevlendirilmesini onaylamıştı. Şu ana kadar bu birliklerden yaklaşık 300’ü şehir genelinde konuşlandırıldı.

Trump cephesinden veya Savunma Bakanlığı’ndan söz konusu iddialara ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, federal ve eyalet yetkilileri arasında olası bir yetki çatışmasına yol açabilecek bu adım, kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışmalara neden oldu.

Protestoların şiddet dozu ve süresi göz önüne alındığında, federal müdahalenin kapsamı ve niteliğiyle ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.
 

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *