Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7309 %0.15
45,7648 %-0.04
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Trump: “İran Bombayı Kullanacaktı, Biz Önledik”

Trump: “İran Bombayı Kullanacaktı, Biz Önledik”

Trump, İran’daki nükleer tesislere düzenlenen saldırının ardından yapılan eleştirilere sert yanıt verdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, İran’ın nükleer tesislerine yönelik düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada, operasyonu "muhteşem bir askeri başarı" olarak nitelendirdi. Trump, saldırıyla ilgili eleştiriler yönelten parti içi muhalif Cumhuriyetçi vekil Thomas Massie'ye sert ifadelerle yanıt verdi.

Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, saldırıya "anayasaya aykırı" diyen Massie için “basit fikirli tribün lideri”, “zavallı bir kaybeden” ve “zayıf” ifadelerini kullandı. İran’a karşı gerçekleştirilen harekâtın başarılı olduğunu savunan Trump, “Bombayı ellerinden aldık. Yapabilselerdi kullanırlardı” dedi.

Massie ise, Cumhuriyetçi Parti içinde Trump’ın İran politikalarına karşı çıkan az sayıdaki isimden biri olarak öne çıkıyor. Massie ve bazı Demokrat isimler, İran’daki Fordow, Natanz ve İsfahan tesislerine düzenlenen saldırının Kongre onayı olmadan gerçekleştirilmesini anayasal bir ihlal olarak değerlendiriyor.

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı James David Vance yaptığı açıklamada, Trump’ın nükleer silahların yayılmasını önleme amacıyla harekete geçme konusunda yetkili olduğunu savundu. Vance, Başkan'ın ulusal güvenliği tehdit eden unsurlara karşı gerekli adımları atma hakkına sahip olduğunu belirtti.
 

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *