Sivas Belediyesi tarafından 27 Haziran Parkı ve eski Numune Hastanesi yerleşkesinde yapımına devam edilen Millet Bahçesi ve Kapalı Otopark projesi devam ediyor. Vatandaşlar Kent Meydanı’na yakın bir mesafede yapılacak olan Millet Bahçesi’nin biteceği günü iple çekiyor.
Sivas Belediyesi ekiplerinin hummalı bir şekilde çalışma gerçekleştirdiği alanın 2024 yılının ilk çeyreğinde bitirilmesi planlanıyor. 57 bin metre karelik alana inşa edilen Millet Bahçesi’nin içerisinde; Festival Alanı, Tematik Bahçe, Millet Kıraathanesi, 250 Araçlık Kapalı Otopark, Basketbol, Futbol ve Fitness gibi alanları yer alacak.
Dev proje ile ilgili Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin; “Tarihe açılacak devasa bir koridor niteliğinde millet bahçesi inşa ediyoruz. Çalışmalar tamamlandığında tarihi eserlerimizi çevreleyen yeni bir yaşam alanını şehrimize kazandıracağız.” ifadelerini kullandı. AYŞE NUR ÖZKAN