Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,3022 %0.32
44,9570 %0.28
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Saksıda Da Olsa Üretim Var

Saksıda Da Olsa Üretim Var

Erzincan’ın Tercan ilçesinde sebze fidesi sezonu başladı.

Erzincan’ın Tercan ilçesinde bahar aylarının gelmesiyle birlikte sebze fidesi satışları hareketlenmeye başladı. Yerli üretim domates, biber ve patlıcan gibi fidelerin satıldığı tezgahlar, hem sağlıklı beslenmek hem de artan gıda fiyatlarına karşı önlem almak isteyen vatandaşların ilgisini çekiyor. İlçenin farklı noktalarında kurulan fide tezgahlarına gelen vatandaşlar, kendi ürünlerini yetiştirme heyecanıyla alışveriş yapıyor. Bahçesi olanlar toprakla buluşmaya hazırlanırken, bahçesi olmayanlar ise balkon ve teras gibi alanlarda saksı yetiştiriciliğine yöneliyor.

Fide satıcıları, Tercan’a özgü tohumlardan üretilen fidelerin satışlarının mayıs ayı başı itibarıyla hız kazandığını belirtti. Yerel iklime uygun fidelerin yüksek verim sağladığını vurgulayan bir satıcı, “Bu fideler buranın havasına, suyuna alışık. Tutmama ihtimali yok. Köy domatesi, dolma biber, kapya biber, kıl biber, patlıcan gibi çeşitlerimiz var. Özellikle köy domatesi çok rağbet görüyor. 3-4 tanesi bir kucak doldurur. Mayıs başında başlayan satışlar yaklaşık 40 gün sürer, haziran ortasına geldiğimizde fide dikimi sona erer. Bu döneme burada ‘gün dönümü’ denir” ifadelerini kullandı. Vatandaşların kendi sebzesini üretme yönelimi, hem sağlıklı ve taze gıdaya erişimi kolaylaştırıyor hem de geleneksel tarım kültürünün yaşatılmasına katkı sağlıyor. Tercan’da fide sezonunun haziran ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

fideleri-bahcesine-ekenler-kendi-yetistirip-kendi-yiyor

fideleri-bahcesine-ekenler-kendi-yetistirip-kendi-yiyor

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *