Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,6753 %0.09
40,0531 %0.19
Ara
Sivas Haberleri, Son Dakika Sivas Haberi GÜNDEM Ramazan'da Uzak Durmanız Gereken Besinler!

Ramazan'da Uzak Durmanız Gereken Besinler!

Ramazan ayında, uzun süreli açlık ve susuzluğa karşı dengeli ve sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Orucu daha kolay tutmak ve enerjinizi korumak için bazı besinlerden uzak durmanız faydalı olacaktır.

Ramazan ayında, uzun süreli açlık ve susuzluğa karşı dengeli ve sağlıklı beslenme oldukça önemlidir. Orucu daha kolay tutmak ve enerjinizi korumak için bazı besinlerden uzak durmanız faydalı olacaktır.

Sahurun, uzun oruç saatleri boyunca yetecek kadar enerji vermesi için sağlıklı olmak gerekir. Tükettiğiniz yiyeceklerin sizi susatmaması ve yeterli su içeriği sağlaması önemlidir. Bu nedenle sahurda tercih ettiğiniz yiyeceklerin seçimine dikkat edilmelidir.

Sahurda aşırı tuzlu gıdaların tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Daha hafif besinli ve mideyi yormayacak besinler tercih edilmelidir. Özellikle kahvaltılık tarifler sahurda en çok tercih edilen yemeklerin başında gelir.

Peki Sahurda Ne Yememeliyiz?

Basit  veya rafine karbonhidratlar; şekerler, beyaz un, hamur işleri, çörekler, kruvasanlar rafine karbonhidratlar grubundadır.Bunlar yalnızca 3-4 saat tokluk veren ve temel besin maddeleri bakımından düşük yiyeceklerdir. Bal, reçel, pekmez: Şekerli besinler size ani doygunluk sağlayarak iyi beslenmenizi engeller, ertesi gün kan şekerinizin düşmesine neden olacağından sahur sofranızda yer almasın.

Patates; yenildikten sonra kısa sürede yeniden acıktıran yiyeceklerden biri. Çabuk acıktırma özelliğinin yanısıra kızartma olarak tüketilirse sağlığa zarar veriyor. Kızartılmış patatesi sahurda tüketmekten kaçının.

Tuzlu yiyecekler; vücudunuzdaki sodyum seviyelerinin dengesizliği, oruç tutarken sizi susatır bu nedenle tuzlu kuruyemiş, tuzlu peynirler, zeytin, turşu, cips veya soya sosu içeren yiyeceklerden uzak durmaya çalışın.

Kafeinli içecekler; kahve, demli çay, meşrubat, kakolu/çikolatalı içecekler grubunun başında yer alır. Uykusuzluğa ve huzursuzluğa yol açan kafein içerirler. Vücuda yeterli su alımını sağlamadıklarından, bütün gün susama hissi devam eder.

Glisemik indeksi yüksek pide; ramazanın olmazsa olmaz yiyeceklerinden pideyi sahurda tüketmek doğru değil. Çünkü besinlerin şeker yükü anlamına gelen glisemik indeksi yüksek yiyecekler çabuk acıkmaya neden olur ve pide de glisemik indeksi yüksek bir besin. Pideyi haftada 2-3 kere 1-2 avuç büyüklüğünde iftarda tüketebilirsiniz. Sahurda; tam tahıllı ekmek tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.

Şekeri yüksek meyveler; meyveler içerdikleri vitamin, mineral, posanın yanı sıra belirli miktarda şeker içerir. Yüksek şeker içermek aynı zamanda çabuk acıktırmak anlamına gelir. Özellikle kavun, karpuz, üzüm gibi diğer meyvelere göre daha yüksek şeker içeren meyveleri sahurda tüketmeyin.

İşlenmiş etlerden olan:Salam, sucuk, sosis bu besinler sahur için oldukça ağır ve baharatlı besinlerdir aynı şekilde susamanıza da neden olacağından şarküteri ürünü etleri de sahurda yemeyin.

Yağlı yemekler ve kızartmalar: Gece uyumadan yiyip yatacağınızdan sabah uyandığınızda yanma ve ekşime gibi mide rahatsızlıklarına, hazımsızlık gibi sindirim problemlerine neden olur.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *