Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,7728 %0.02
46,6354 %0.41
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Gaziantep BÜSEM için kuralar çekildi

Gaziantep BÜSEM için kuralar çekildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve 11 meslek grubunu içinde barındıracak Büyükşehir Sanayi ve Endüstri Merkezi’nde (BÜSEM) ilk kuralar çekildi.GAZİANTEP (İGFA) - Şehrin ekonomisine katkı sağlayarak rekabet gücünün artmasının hedeflendiği BÜSEM’de Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen, Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi tarafından yapımı yürütülen fıstıkçılar sitesinde yer alacak toplam 459 iş yerinin ilk etabını kapsayan 61 iş yeri için kura çekimleri düzenlenen törenle yapıldı.

Törene Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, il protokolü, BÜSEM’de yer alacak kooperatiflerin başkanları ve fıstıkçı esnafı katıldı.

Kura öncesi BÜSEM’e yapılan lojistik yatırımlar, son durum ve yapılacak çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan sunum yaptı.

ŞAHİN: BÜSEM’İN ULAŞIMI VE ALTYAPISI İÇİN CİDDİ KAYNAKLAR AYRILDI

Törende konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, Gaziantep için Ankara’da yürütülen temaslarda ilk konulardan birinin BÜSEM olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Aş, iş üretilecek burada. Türkiye yüzyılı başladı. Sizin rızanızı almak için buradayız. Ağzımızın tadı bozulmasın, Gaziantep’te her şey fıstık gibi diyoruz. Her şey döngüsel bir sistem. Hızlı trenimiz geliyor. GAZİRAY hizmet vermeye başladı. BÜSEM’in ulaşımı ve altyapısı için ciddi kaynaklar ayrıldı burası için. Projemize kooperatifler desteklerini eksik etmedi.”

GÜL: GAZİANTEP’İ HER ALANDA LİDER VE SEMBOL ŞEHİR YAPACAĞIZ

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ise BÜSEM’in sektörel alanda büyük katkı sağlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Eser siyasetiyle milletimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in liderliğinde çok güzel bir eser ortaya kondu. Hızlı yol kat ediyor proje. Dağlık çorak bir alandan bir şehre dönüştürüldü BÜSEM. Bu tesisler sektörel bazda çok büyük katma değerler sağlayacak. BÜSEM bu anlamda diğer kooperatiflerimiz ve meslek kuruluşlarımızla, sektörümüz için önemli bir çıta olacak. Tüm bu çalışmalarla her şey ‘fıstık gibi’ olacak. Gaziantep Türkiye ve dünyada daha güçlü şehirler arasına girecek. İşimiz gücümüz Gaziantep’e bir yatırım ve istihdamın gelmesi huzur, bereketin artması. Gaziantep’i her alanda lider ve sembol şehir yapacağız.”

Antep Fıstığı İhtisas Organize Sanayi Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Hızır Arıkök, proje için Başkan Fatma Şahin ve ekibine teşekkür ederek fıstıkçılar sitesi hakkında teknik bilgi verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *