Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Amacımız Milletimize Hizmet Etmek, Makam Peşinde Değiliz” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olup olmayacağına ilişkin soruya, “Bizim derdimiz makamlar değil, aziz milletimize en iyi hizmeti sunmak ve güçlü bir Türkiye inşa etmektir” dedi.
Azerbaycan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerle konuşan Erdoğan, Karabağ’da 30 yıllık işgalin ardından başlayan kalkınma ve imar çalışmalarına Türkiye’nin önemli katkıları olduğunu vurguladı. Laçın Havalimanı’nın açılışını Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, bölgedeki yatırımların barış ve istikrar için kritik öneme sahip olduğunu söyledi.
Erdoğan ayrıca Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan arasında kurulan bölgesel iş birliği mekanizmasının ikinci zirvesinin gerçekleştiğini, ticaret, enerji ve gıda güvenliği konularının gündemde olduğunu aktardı. Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış sürecinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Erdoğan, bu sürecin en kısa zamanda sonuçlanmasını temenni etti.
Rusya-Ukrayna savaşına da değinen Erdoğan, İstanbul’da barış görüşmelerinin yeniden başlamasının umut verici olduğunu belirtti. Ayrıca Suriye’deki gelişmelerle ilgili olarak da terörle mücadelede ilerleme sağlandığını, ülkenin bir an önce terörsüz bir yapıya kavuşmasının hedeflendiğini ifade etti.
Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Erdoğan, “Bu anayasa 86 milyonun ortak metni olacak. Siyasi çıkarlar değil, ülkemizin geleceği için hazırlıyoruz” dedi. CHP’nin yaklaşımını eleştiren Erdoğan, tüm siyasi partileri ortak bir anayasa için uzlaşmaya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, “Bizim derdimiz koltuk değil, milletimize hizmettir. Nerede görev verilirse orada olacağız” diyerek tamamladı.