Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,2875 %-0.11
44,7841 %-0.54
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Çeşme’de Bayramla Birlikte Yaz Sezonu Erken Başladı: Otellerde Doluluk Yüzde 75’i Aştı

Çeşme’de Bayramla Birlikte Yaz Sezonu Erken Başladı: Otellerde Doluluk Yüzde 75’i Aştı

Kurban Bayramı ile birlikte Çeşme'deki turizm hareketliliği arttı. Otellerin doluluk oranı yüzde 75’i geçti, işletmeler hazırlıklarını tamamladı.

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte İzmir’in gözde turizm merkezi Çeşme’de yaz sezonu hareketliliği erken başladı. İlçedeki otellerde doluluk oranı yüzde 75’i aşarken, işletmeler ve kamu kurumları artan ziyaretçi yoğunluğuna karşı hazırlıklarını tamamladı.

Otellerde Bayram Yoğunluğu Var

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge, bayramla birlikte yaz sezonunun da resmen başladığını belirterek, “Bu yıl Kurban Bayramı ile birlikte Çeşme, yaz sezonuna güçlü bir giriş yaptı. Otellerimiz, esnafımız, üreticimiz ve kamu kurumlarımızla bayram için hazırız” dedi.

Bölgede faaliyet gösteren otellerin büyük kısmının kapılarını açtığını belirten Belge, “Bu bayramda otellerde ortalama en az yüzde 75 doluluk bekliyoruz. Gelen rezervasyonlar bu beklentimizi destekliyor. Hatta bu oranın üzerine çıkmamız da mümkün görünüyor. Dünden bugüne artan rezervasyonlar ve sahil kesimindeki yoğunluk, hareketli bir bayramın habercisi” diye konuştu.

2025 İçin Umutlu Beklenti Büyük

2025 yaz sezonuna ilişkin olumlu beklentilerini de dile getiren Belge, bu yılın önceki sezonlara göre daha uzun süreceğini ve konaklama açısından daha verimli geçeceğini söyledi. “Geçtiğimiz iki yıla kıyasla hem geceleme sayılarında hem de oda doluluk oranlarında artış bekliyoruz. Yaz sezonunun güçlü geçeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Her Bütçeye Uygun Tatil İmkânı Var

Çeşme’nin yalnızca lüks tatil anlayışıyla değil, farklı bütçelere hitap eden konaklama ve tatil alternatifleriyle de öne çıktığını vurgulayan Belge, “Çeşme’de her keseye uygun tatil seçeneği mevcut. Misafirlerimiz yeter ki biraz araştırma yapsın. Otellerimizin temizlik, hizmet kalitesi ve güvenliği konusunda içleri rahat olsun” dedi.

Yaz Enerjisi Hissediliyor

Bayram dönemine denk gelen sıcak hava koşulları sayesinde birçok tatilcinin denize girdiğini kaydeden Belge, yazın enerjisinin erkenden Çeşme’ye taşındığını belirtti. Kamu kurumları, belediye, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalıştığını ifade eden Belge, bu iş birliğinin turizmin sürdürülebilirliği ve ziyaretçi memnuniyeti açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
 

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

cesmede-otellerde-doluluk-yuzde-75i-asti

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *