Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Sivas
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,8837 %0.14
46,7427 %-0.14
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Bursa Yıldırım'da 'e-ruhsat' 9, 5 ton tasarruf ettirdi

Bursa Yıldırım'da 'e-ruhsat' 9, 5 ton tasarruf ettirdi

Yıldırım Belediyesi, zaman ve kâğıt israfının önüne geçmek ve vatandaşa daha hızlı hizmet verebilmek için inşaat projelerini dijital platformda inceleyerek önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.BURSA (İGFA) -  Yıldırım Belediyesi, yapıların ruhsatına esas projelerin kâğıt ortamı yerine dijital ortamdan alındığı, onaylandığı ve dijital bir dosya olarak müelliflerine teslim edildiği e-imza (dijital imza) uygulaması hem kaynakları doğru kullanıyor hem de zamandan tasarruf ediyor.

Yapı denetim firmaları ve proje müellifleri artık belediyeye sundukları yapı projelerini e-imza ile imzalayıp teslim ederken, belediye de projeleri e-imza ile onaylayarak kalın proje ozalit çıktıları yerine CD, flash disk (harici bellek) veya e-mail yoluyla müelliflere teslim ediyor. Yıldırım Belediyesi, 2020 yılından bu yana uyguladığı bu sistemle 9, 5 ton kâğıt tasarrufu sağlayarak 160 ağacı kesilmekten kurtardı.

KAYNAKLARI VE ZAMANI DOĞRU KULLANIYORUZ

Dijital uygulamalar ile vatandaşın hayatı kolaylaşırken, belediyecilik hizmetlerinin de daha hızlı verilebildiğine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “E-İmar Dijital Onay Sistemi’nin sağladığı yenilikle mimar, mühendis ve yapı denetim firmalarımız belediyeye gelmeden zamandan, dosya ve proje çıktısından tasarruf ederek istedikleri evraka elektronik ortamdan ulaşıyor. YETKİN Dijital Onay Sistemi ile mimari ve mühendislik projelerde zaman ve kağıt israfının önüne geçtik. Dijital çağın gerekliliklerini yerine getirerek imara dair tüm başvuruların bir tıkla gerçekleştirilmesine imkân sağladık. Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak adına teknolojiyi çalışmalarımızın merkezinde tutuyoruz. Sosyal ve kültürel gelişimi ile Bursa’nın parlayan yıldızı haline gelen Yıldırım’a, dijital teknolojiyi de entegre ederek hizmetlerin daha ulaşılabilir olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *