Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, Diyarbakır’daki tatlıcılar büyük bir yoğunlukla çalışmaya başladı. Özellikle tescilli kadayıfı ve soğuk baklavasıyla ünlü Diyarbakır’da, siparişleri yetiştirmek amacıyla büyük firmalar üç vardiya şeklinde üretim yapıyor.
Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, Ramazan ayındaki yoğunluğu bu yıl da yaşadıklarını belirterek, Diyarbakır’ın gastronomi bölgesi olduğunu ve özellikle bayramlarda tatlı üretiminin arttığını vurguladı. Diyarbakır'dan Türkiye genelinde büyük bir sipariş aldıklarını, özellikle lotuslu soğuk baklava talebinin arttığını söyledi.
Elaldı, fiyat politikalarına değinerek baklava fiyatlarının 500-600 TL civarında tutulduğunu, ancak daha pahalı fiyatlarla satılan baklavalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, merdiven altı yerlerden alışveriş yapılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Elaldı, firma olarak her zaman en kaliteli ürünü uygun fiyatla sunduklarını söyledi.