Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Sivas
Parçalı bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,1967 %-0.09
44,8898 %0.38
Ara
Sivas Memleket GÜNDEM Baklavacılarda Bayram Yoğunluğu

Baklavacılarda Bayram Yoğunluğu

Gaziantep’te Kurban Bayramı öncesi baklava üretimi hız kazandı.

Haberleri

Kurban Bayramı yaklaşırken, Gaziantep’te baklava imalathanelerinde yoğun mesai başladı. Tatlı ustaları, artan siparişlere yetişebilmek için gece gündüz çalışıyor. Kurban Bayramı’na günler kala Türkiye’nin “baklava başkenti” Gaziantep’te hareketlilik arttı. Bayram sofralarının vazgeçilmez tatlısı baklavaya yönelik talebin yükselmesiyle birlikte, kentteki üreticiler yoğun bir çalışma temposuna girdi. Yurt içi ve yurt dışından gelen siparişleri karşılamaya çalışan baklavacılar, hem çalışan sayısını hem de üretim kapasitesini iki katına çıkardı.

Günlük 30 ton olan üretim miktarı, bayram öncesinde 60 tona, bazı günlerde ise 80 tona kadar ulaşıyor. Gaziantep’te üretilen baklavaların yaklaşık üçte ikisi şehir dışına ve yurtdışına gönderilirken, geri kalanı yerel talebi karşılamak üzere kent içinde satışa sunuluyor.

Tatlı ustası Ömer Faruk Çiftçi, geleneksel yöntemlerle, el emeğiyle hazırlanan baklavaların dünyanın dört bir yanına gönderildiğini belirtti. Çiftçi, “Her bayram olduğu gibi bu bayram da siparişlere yetişebilmek için yoğun çalışıyoruz. Tamamen insan gücüyle, makine kullanmadan üretim yapıyoruz. Artan talebe karşılık vermek için hem üretimi hem de personeli artırdık” dedi.

Kurban Bayramı’nda baklavanın sofralardaki yerinin ayrı olduğunu dile getiren Çiftçi, “Et tüketimiyle birlikte şeker ihtiyacı da artıyor. Bu nedenle baklava, bayram sofralarının vazgeçilmezi haline geliyor” ifadelerini kullandı.

Bayram alışverişi için baklava siparişi veren vatandaşlardan Bülent Karaca ise baklavanın bayram ziyaretlerinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Karaca, “Misafirlerimize ikram etmek üzere her bayram baklava alıyoruz. Gaziantep’in baklavası, misafirlerimiz için en güzel ikram” dedi.

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

gaziantepte-baklavacilarin-yogun-bayram-mesaisi-basladi

KAYNAK: iha
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *