Sivas Haberleri
SİVAS
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Sivas
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,9584 %0.32
47,0584 %0.42
Ara
Sivas Memleket Genel Kayseri çemeni tescillendi

Kayseri çemeni tescillendi

KAYSERİ TİCARET ODASI'NIN GİRİŞİMLERİYLE KAYSERİ ÇEMEN'İ COĞRAFİ İŞARET BELGESİNİ ALDI. PASTIRMACI YASİN GÜZEL; "ÇEMEN, ZATEN KAYSERİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR KAHVALTI ÜRÜNÜDÜR. BUNUN TESCİLLENMESİ DE GÜZEL BİR ŞEY" DEDİ.

Kayseri Ticaret Odası’nın girişimleriyle Kayseri Çemen’i coğrafi işaret belgesini aldı. Pastırmacı Yasin Güzel; "Çemen, zaten Kayseri ile bütünleşmiş bir kahvaltı ürünüdür. Bunun tescillenmesi de güzel bir şey" dedi.

Şehrin yöresel lezzetlerinden Kayseri Çemeni tescillendi. Çemenin tescil almasından dolayı esnaf olarak mutlu olduklarını ifade eden Pastırmacı Yasin Güzel, “Çemen yaklaşık 8-9 baharattan oluşan, içerisinde sarımsak bulunan ve suyla karıştırılıp, sos haline getirilen bir üründür. Genel de sabah kahvaltılarında çok sık kullanılır. Fırından sıcak pide aldığımız zaman yanında çok güzel gider. Çemen paket halinde satılıyor. Paketini şu anda 30 TL’ye satıyoruz. Çemenin bir zamanı yok ama genelde kışın daha çok tüketiliyor. Çünkü yazın yedikten sonra terden koku olma ihtimali oluyor. O yüzden de kışın daha çok tüketiliyor. Çemenler genelde çeşit çeşit oluyor. El yapımı ve hazır çemenler oluyor. Şu anda en çok rağbet gören çemenimiz de kokusuz dediğimiz çemenler. Bunlarda yenildiği zaman tenden koku çıkartmıyor. Bunu da vatandaşlarımız daha çok tercih ediyorlar. Şu anda en çok sattığımız çemen çeşidi odur. Eski usullerde yaptığımız çemenlerde var. Ancak biz genel de kış aylarında yapıyoruz. Çünkü yaz aylarında hemen bozulma olabiliyor. O yüzden kışın daha çok kendi yaptığımız çemenleri satıyoruz. Çemen zaten Kayseri’miz ile bütünleşmiş bir kahvaltılık ürünümüzdür. Kime sorsanız ‘çemen Kayseri’ye ait’ der. Bunun tescillenmesi de güzel bir şey. Kayseri’ye ait olması da güzel bir şey” şeklinde konuştu.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Kayseri Çemeninin de tescilini alarak coğrafi işaretli ürün sayısını 13’e çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *