Eskisehir'de son zamanlarda tandır ekmeğine yoğun ilgi gösterilmeye başlandı. Fırıncı Özgür Yılmaz, gün içerisinde bin adetten fazla tandır ekmeklerini sattıklarını ve ekmeğin özellikle ileri yaştaki erkeklerden ve kronik hastalıklar olanlar tarafından tercih edildiğini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaygın olan tandır ekmeği, Eskişehir'de de damak tadına hitap ediyor. Meşe odunu ateşinde tandırda pişen ekmek, mayasız ve katkısız olmasıyla öne çıkıyor. Bu nedenle de şeker hastalığı ve kronik rahatsızlığı olan kişiler tarafından tercih ediliyor.

Eskişehir'de Sıcak Hava Ayakkabı Tercihlerini Değiştiriyor: Botlar Yerini Sandalet ve Spor Ayakkabılara Bırakıyor! Eskişehir'de Sıcak Hava Ayakkabı Tercihlerini Değiştiriyor: Botlar Yerini Sandalet ve Spor Ayakkabılara Bırakıyor!

Fırıncı Özgür Yılmaz, tandır ekmeğinin yaz aylarında daha çok tercih edildiğini ve özellikle piknikçiler tarafından ilginin daha çok arttığını ifade etti. Baba mesleği olan fırıncılığı çocukluğundan beri yapan 20 yaşındaki Özgür Yılmaz: “Son zamanlarda Eskişehir halkı tarafından büyük bir talep var. Bu şubemizde günlük 400 ile 500 kadar tandır ekmeği satıyoruz. Diğer şubelerimizle günlük bin adeti geçiyor. Genel olarak yaz aylarında tandır ekmeği daha çok tercih ediliyor. Özellikle pikniğe gidenler alıyor. Mayasız ve katkısız olduğu için somun ekmek gibi rahatsız etmiyor. İleri yaştaki vatandaşlar daha çok tercih ediyor. Şeker hastalığı ve kronik rahatsızlıkları olanlar da somun ekmeklerin verdiği rahatsızlıktan kaçınmak için tandık ekmeğini tercih ediyor." ifadelerini kullandı.