Karasu mesajında, Sivas’ın tarihsel önemine ve Kurtuluş Mücadelesi'ndeki rolüne vurgu yaptı.

Karasu'nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Tarih boyunca coğrafi konumu ve stratejik önemiyle askeri, ticari ve idari bir merkez olan güzel şehrimiz Sivas, işgalden zafere, zaferden Cumhuriyet’e kadar pek çok önemli görev üstlenmiştir. Kurtuluş destanımızın yol haritası, tam 105 yıl önce bu topraklardan çizilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir öngörüyle 'emin şehir' olarak nitelendirdiği Sivas, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin yönetim merkezi olmuştur.

İşgal altındaki Anadolu’nun dört bir yanından gelen vatanseverler, Atatürk’ün öngörüsü ve yol göstericiliğinde ülkemizin kaderini değiştirmiştir. Aziz Atatürk, 'Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi' sözleriyle Sivas Kongresi’nin ve Sivas’ın önemini tarihimize kazandırmıştır. Bu kongre, tek milli kongre olarak vatanın bütünlüğünü ve milletin egemenliğini ifade etmiş, işgallere karşı topyekûn direniş kararını almıştır. Manda düşüncesi reddedilerek, ulusal bağımsızlık benimsenmiş ve tüm kuvvacı güçler tek bir çatı altında toplanmıştır.

Sivas’ta Okul Servislerine Yönelik Denetim ve Eğitim Faaliyeti Sivas’ta Okul Servislerine Yönelik Denetim ve Eğitim Faaliyeti

108 gün boyunca Milli Mücadele’nin yol haritasının çıkarıldığı bir merkez olan Sivas, Heyet-i Temsiliye’nin yürütme organı gibi hareket ettiği bir şehir kimliği kazanmıştır. Sivas halkı ve yöneticileri, bu süreçte Mustafa Kemal Paşa ve mücadele arkadaşlarına yürekten ev sahipliği yaparak, huzur ve güven içinde çalışmalarını sağlamıştır. Bugün milli iradenin yegane tecelligahı olan TBMM'ye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yol büyük ölçüde Sivas’tan döşenmiştir.

19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışla başlayan uzun yolculuk; vatanın bağımsız ve milli sınırlar içinde bölünmez bir bütün olarak tescillendiği, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan bu kongre; Sivas’ın onuru ve biz Sivaslıların ömrü boyunca gururla taşıyacağı bir şeref madalyasıdır.

Bizler de bugün attığımız her adımımızı Sivas Kongresi’nde alınan kararlara bağlılık bilinci ve sorumluluğuyla atıyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Ulu Önderimiz’in bize gösterdiği muasır medeniyet hedefinden ayrılmadan; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine sahip çıkmak, bu onurlu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak ve 'kimsesizlerin kimsesi' olan Cumhuriyetimizi kalıcı biçimde demokrasiyle taçlandırmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Tarihimizi şekillendiren ve partimizin ilk kurultayı sayılan kongrenin yıldönümünde, partimizin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nın başlangıcını da yine bu topraklardan yapacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın dört bir yandan kuşatıldığı bir dönemde Sivas’a ve Sivaslılara inanan Büyük Önderimiz Atatürk tarafından 'Ya İstiklal Ya Ölüm' anlayışıyla tutuşturulan bağımsızlık meşalesini taşıyan ve Atatürk ilke ve devrimlerini yol gösterici olarak kabul eden Sivas Kongresi’nin 105’inci yılını kutluyor, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyorum."

Muhabir: BÜLTEN