Eskişehir’de bir banka şubesine kredi başvurusu yapan şahıs, olumsuz yanıt almasının ardından aracındaki pompalı tüfeği alarak bankaya girdi. Olay banka içerisinde ve çevresinde paniğe yol açtı. Şüpheli, polis tarafından ikna edilerek gözaltına alındı.
Olay, Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi İsmet İnönü 2 Caddesi üzerindeki bir banka şubesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selim T. isimli şahıs, sabah saatlerinde kredi başvurusunda bulunmak üzere bankaya geldi. Başvurusu reddedilen şahıs, bir süre sonra arka sokakta park halinde bulunan aracına yönelerek pompalı tüfeğini aldı ve tekrar bankaya döndü.
O sırada banka içinde bulunan personel ve müşteriler büyük panik yaşarken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, şüpheli Selim T.’yi sakinleştirerek silahını bırakmasını sağladı. Banka dışına çıkan şahıs, elindeki pompalı tüfeği yere bıraktıktan sonra gözaltına alındı.
Selim T., ifadesi alınmak üzere Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olay sırasında kimsenin yaralanmadığı öğrenilirken, bankanın önünde toplanan vatandaşlar endişeyle gelişmeleri izledi.
Görgü tanıkları yaşananları anlattı
Olay anına tanıklık eden esnaf Metehan Şahin, “İçeriye geldiğinde yerde yatıyordu. Yanında bir pompalı tüfek vardı. Polisler çoktan gelmişti. Şu anda da içeride inceleme yapıyorlar” ifadelerini kullandı.
Bankada işlem yapmak üzere bulunan müşteri Kerim Hancı ise yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: “Kart işlemi için gelmiştim. Bir anda polis arabası yanaştı. Bir polis şahsa ‘Sen ne yapıyorsun?’ diyerek silah doğrulttu. O da tüfeği kapıya yasladı. Polis müdahale etti. İçeride neler yaşandı tam olarak bilmiyorum.”