Güneş gözlüklerinin gözlükçülerden daha çok işportacılar, pazarlar, marketler, parfümeri, market, bijuteri ve benzin istasyonlarından alındığına dikkat çeken Küçüker, işportada satılan gözlüklerin uzak doğu menşeli hurda malzemelerden üretildiğini ve halk sağlığı için kalıcı problemlere sebep olduğunu ifade etti.

Küçüker, “İşportada satılan gözlükler, Ülkemize daha çok kaçak yollarla giren, halk sağlığı için tehlike teşkil eden ürünlerdir. Bu ürünler, alerji, cilt kanseri, kolayca kırılabileceği için yüz yaralanmalarına sebep verebilir, kolayca tutuşup yanabilir, Ultraviyole radyasyonunu yeterli tutmaz, trafik sinyalizasyon renklerini ayırt edemediği için trafik kazalarına can ve mal kayıplarına kayıt dışı olduğu için katma değer vergisi kaybına sebep olur. Çok sayıda sağlık problemine sebep olur.

Gözün ve yüzün yaralanmalara karşı korunması ve emniyeti çok önemli bir husustur Cam olan güneş gözlüklerinde (işportada) ham madde olarak pencere camı ham maddesi kullanılmaktadır. Bu malzeme çok kırılgandır. Optik camlar pencere camlarına göre 6 defa daha basınca karşı dirençlidir. Kırıldığında dağılarak göze zarar vermezler. İşporta gözlüklerinde bu risk çok yüksektir. Keskin bıçak şeklinde parçalara ayrılır. Optik cam mozaik gibi kırılır ve dağılır.

Eğer yüzde 100 ultraviyole koruyuculuğu olmayan bozuk camları takarsak karanlık bir ortam oluşacağından göz bebeklerimiz genişleyecektir. UV radyasyonu etkisi kümülatiftir. Daha erken katarak oluşmasına sebep verir. Güneş gözlüğü bir çift renkli cam ve çerçeveden ibaret değildir. Ebeveynlerin çocuklarına süs olarak aldıkları renkli işporta gözlükleri, çocuklarının gözlerine bilmeyerek çok büyük zarar vermektedir”dedi.

 Küçüker, güneş gözlükleri ile ilgili her türlü denetim ve kontrol Sağlık Bakanlığı eliyle yürütülmesi için yasal bir düzenlemenin mutlaka yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.