GAZİANTEP'te çaldığı otomobille gittiği bakkal dükkanında kendisini hırsızlık yaparken fark eden Hacı Mustafa Y. ile kırmızı ışıkta beklerken aracını gasp ettiği Naci İ.'yi silahla vurup yaralayan, ardından para isteyip olumsuz yanıt aldığı 54 yaşındaki Arap Özkoyuncu'yu da öldürüp kaçan 19 yaşındaki Ömer Altun, Uşak'ta yakalandı.
Binevler Mahallesi'nde geçen Cuma günü bir otomobil çalan Ömer Altun, gittiği Kavaklık Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanına hırsızlık amacıyla girmeye çalıştı. Altun, hırsızlık yaptığını fark eden fırıncı Hacı Mustafa Y.'ye yanındaki av tüfeğiyle ateş açıp yaraladıktan sonra kaçtı.
İstasyon Caddesi'nde çaldığı araç arızalanınca Ömer Altun, bu kez kırmızı ışıkta bekleyen Naci İ.'ye, av tüfeğiyle ateş açıp otomobilini gasp etti. Naci İ. yaralanırken, Altun gasp ettiği otomobil ile GATEM Toptancılar Sitesi'ne gidip Arap Özkoyuncu'dan para istedi. Altun, kendisine olumsuz yanıt veren Özkoyuncu'ya tüfekle ateş açıp otomobili burada bırakarak kaçtı. Tüfekten çıkan saçmalara hedef olan Özkoyuncu olay yerinde yaşamını yitirdi.
Olayın ardından polis ekipleri, Altun'u yakalamak için çalışma başlattı. Polisin GATEM'de düzenlediği operasyonda, Altun'un her üç olayda da kullandığı av tüfeği ile çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayların yaşandığı yerlerdeki işyerlerinin güvenlik kamera ve MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, Altun'un otobüsle Uşak'a gittiğini saptadı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Uşak polisi ile irtibata geçip bilgi verdi.
Polisin bir dükkana düzenlediği operasyonda Ömer Altun gözaltına alındı. Altun, akşam saatlerinde Gaziantep'e getirildi. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Altun, emniyetteki ilk ifadesinde uyuşturucu madde kullandığını ve olanları net olarak hatırlayamadığını söylediği belirtildi.
Altun, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.