Sivas ikinci kayak merkezine doğru hızlı adımlarla ilerliyor. Yıldız Dağı Kayak Merkezi’nin açılışını geçtiğimiz yıllarda gerçekleştiren Sivas, şimdi de ikinci kayak merkezi için kolları sıvadı.

Konu hakkında araştırma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, hem yayla hem kış turizmi amacıyla bazı bölgeleri ön plana çıkardı. Bu çalışmayı envantere döken ve stratejik plan kapsamına alınmasını sağlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Koyulhisar’ı örnek olarak gösterdi.

Söbüce yaylasını bakanlıktan talep eden ve burada tesisleşme çalışmaları için proje hazırlayan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sivas’ın ikinci kış sporları merkezi için de kolları sıvadı.

Tabiat turizmi çalıştayında katılımcılara bilgiler veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, “Sivas yaylaları artık insanların tercih edeceği konuma gelmeli. İnsanlar artık Karadeniz yaylalarının kalabalıklığından kurtulmak istiyor. Bu konuda Koyulhisar’ın Söbüce yaylasını bakanlıktan talep ettik. Kısa sürede devredilmesini düşünüyoruz. Bunun yanı sıra stratejik planlara İğdir Dağı ile ilgili de bilgileri ekledik. İğdir Dağı, Sivas’ın ikinci kayak merkezi olabilecek güzellikleri barındırıyor. Buralar belki kısa sürede olmasa da uzun vadede düşünülebilir ve uygulanabilir yapılarıyla dikkat çekiyor” ifadelerini kullandı.