ADANA'da tombala oynatıldığı için önceki gün mühürlenen yerin mühürünü kırılıp farklı bir isim altında yeniden kumar oynattıldığı belirlendi. Polislerin baskın yaptığı sırada kumar oynatırken yakalanan 9 kişi gözaltına alındı. Kumar oynayan 150 kişiye ise 204 TL idari para cezası kesildi.
Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki Galeriya İş Merkezi'nde kumar oynatılan 'Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları' tabelası asılı olan bina, 90 gün önce kapatılmıştı. Ceza süresi bitimi ardından aynı yerde yeni kumar oynatıldığı bilgisini alan polis, önceki akşam operasyon düzenledi. Kumar oynatılan bina Seyhan Kaymakamlığı tarafından mühürlendi. Ancak, 2 saat sonra mühürün kırıldığını ve yeniden tombala oynandığını belirleyen polis, aynı akşam ikinci kez baskın yaptı. Söz konusu yer yeniden mühürlenirken, her iki baskında toplam 261 kişiye kumar oynamaktan Kabahatlar Kanunu uyarınca 204 lira idari para cezası kesildi, 11 kişi de 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak' suçundan gözaltına alındı.
FARKLI BİR İSİMLE YENİ TABELA ASILDI
Polis baskının üzerinden daha bir gün geçmeden mekana 'SS. Şans Oyunları Destek Hizmet Koop. Seyhan Şubesi' tebalası asan şüpheliler mühürü yine kırdı ve tombala oynatmaya başladı. Aynı yerde yine kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, dün akşam bir baskın daha düzenledi. Şüpheliler, tombala oynattıkları sırada suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda tombala kağıtları, tombala makinesi, pullar, tombala topları, projeksiyon cihazı ve çeşitli envanterlere el konuldu, kumarhanenin çay ocağında ise, kullanıma hazır bir miktar esrar ele geçirildi. Tombala oynayan 150 kişiye, Kabahatlar Kanunu uyarınca 204'er lira idari para cezası kesilirken, 9 kişi ise 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak', 'Mühür fekki', '1072 sayılı kanuna muhalefet' ve 'Uyuşturucu madde bulundurmak' suçularından gözaltına alındı. Baskın sonrası bina, 2 gün içinde 3'üncü kez mühürlendi.