AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, gündeme yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl Genel Meclisini ziyaret eden meclis üyeleriyle bir araya gelen Bilgin, sorunların çözümü noktasında meclis üyelerine destek olma sözü verdi.

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirten ve terör saldırıları ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Bilgin, “Üst akıllar yıllardır ülkemize karşı operasyonlar yapıyorlar. Türkiye ne zaman gelişmeye ve ileri gitmeye başlasa operasyonlarla önü kesilmeye çalışılıyor. Bunu yaparken de bazen cundaları bazen terör örgütlerini kullanıyorlar. 1982 darbesi ile 15 Temmuz aynıdır. Ülkenin büyümeye, ekonomik anlamda gelişmeye başladığı anda sorunlar da ortaya çıkıyor. 15 Temmuz işgal hareketidir. 40 yıldır kendilerini saklayan hainlerin ülkeyi yabancılara peşkeş çekme niyetleridir. Haysiyetlerini, onurlarını ve namuslarını 1 dolara satan kişiler 15 Temmuz’da hainliklerini göstermiştir. Bu ülkenin bayrağı ve değerleri için tankın önüne yatan insanlarımızı unutmayacağız. Şehitlerimizi unutmayacağız. Bize bu kötü günleri yaşatmak isteyenleri de unutmayacağız. Zor süreçler birlikte aşılacak. FETÖ’cüler için yargı yolu başlamıştır. Adeta kuyumcu terazisi gibi çalışacağız. Ülkemizin 100. Kuruluş yılında daha güçlü ve ne istediğini bilen olacağız” ifadelerini kullandı.

BİZİ SÖKÜP ATMAK İSTİYORLAR

Türkiye’nin bazı dış güçler tarafından sürekli operasyonlara maruz kaldığını ifade eden Bilgin, “Bizi bu topraklardan söküp atmak isteyenler, 100 yıllık planlarını devreye koyanlardır. Bu planı 15 temmuz tarihinde gösterdiler. Milletin gündeminin ne olduğunu biliyoruz. Ne zaman ki 3. Havalimanına başladık buna karşı çıktılar. Ülkeyi kaos ortamına sürüklemek istiyorlar. Gezide yarım kalan operasyonu 17/25 Aralık’ta yapmak istediler. En sonda ise 15 Temmuz hainliğini yaşadık” şeklinde konuştu.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Ülkede terör olaylarına dirayetle karşı konulduğunu söyleyen AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, “Haklı taleplerin her zaman takipçisi olacağız. Biz siyaseten çözüm üretmenin inancını taşıyoruz. Bugüne kadar da sorunların üzerine cesaretle gittik. 2017 yılına terörle başladık. Terör nereden gelirse gelsin millet olarak kınıyoruz. Bu eylem birliğimize ve beraberliğimize karşı yapılmıştır. Zaten tüm siyasiler olarak bunun karşısında olduğumuzu söylüyoruz. El birliği yaparak terörün kökünü kazıyacağız. Yıllarca şehit verdik, bu dönemde de şehitlerimiz oldu. Fakat bunun sonucunda kazanan millet olacaktır. Bize bedel ödetmek istiyorlar. Vermiş olduğumuz mücadele de ikinci istiklal harbidir. Mustafa Kemal Atatürk, mücadelesini yaparken ya istiklal ya ölüm demişti. Aynı sözü biz de söylüyoruz” dedi.

SİVAS’IN SORUNLARI İÇİN VARIZ

Sivas’ın sorunlarına yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Bilgin, bu çalışmaların halk nazarında da destek gördüğünü sözlerine ekledi. Bilgin, “Milletten aldığımız vekalette görev süremiz boyunca yaptığımız çalışmalarda Allah razı olsun düsturunu benimsiyoruz. Zaten milletin desteği, iyi yolda olduğumuzun da göstergesidir. Sivas için önem taşıyan hizmetleri il genel meclisi  üyelerimizle birlikte alıyor ve uyguluyoruz. Sivas’ın belki her sorununu çözmeye vaktimiz olmadı ama kronik sorunların üzerine gittik ve büyük fayda sağladık. İnşallah önümüzde ki dönemde sorunsuz ve sıkıntılarını gidermiş bir Sivas olarak çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” diye sözlerini tamamladı.