MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan; “Anayasanın ilk dört maddesinin yanından bile kimse geçemeyecektir. Sapasağlam Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız

 

Milliyetçi Hareket Partisi Şişli İlçe Başkanlığı'nın Akşam saatlerinde Şişli'de bir otelde düzenlediği rozet takma törenine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİNİN YANINDAN BİLE KİMSE GEÇEMEYECEKTİR"

Celal Adan yaptığı konuşmada, “Biz Türkiye'nin birliği için, beraberliği, istikrarı için, bugün FETÖ terör örgütünün devleti tasfiye etmeye karar verdiği, PKK'nın çok aşağılık bir iradeyle kendi mücadelesini yürüttüğü şu günlerde; Suriye'de, Irak'ta Türkmen sevdasının peşine düşmüş Türk iradesinin varlığını sürdürdüğü ülkede, elbette birliğin temsilcisi, beraberliğin temsilcisi olacağız. Ve şükürler olsun ki, bugünkü iktidar PKK'ya savaş ilan etmiş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin öngörüleriyle FETÖ terör örgütüne savaş ilan etmiş. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Türk milliyetçileri ve onların lideri sayın Devlet Bahçeli, elbette Türkiye'nin birliğine, Türkiye'nin beraberliğine katkı sağlamak için yola düşmüştür. Şundan hiç endişeniz olmasın, anayasa nasıl olursa olsun resmi dil Türkçe'dir. Türk milleti bir bütündür. Anayasanın ilk dört maddesinin yanından bile kimse geçemeyecektir. Sapasağlam Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız" dedi.

"1 KASIM'DA HAYIRCI BİR NOKTAYA ÇEKEREK MHP'YE HAKSIZLIK ETTİLER"

7 Haziran'da, MHP'nin HDP ve CHP ile bir hükümet kurmasının istendiğini, kendilerinin bunu reddettiklerini ifade eden Adan, “Gelip bizim genel başkanımıza Başbakanlık teklif ettiler. Bunun altyapısını oluşturan bugün gerçekten hepimizi üzüntüye ve çok ciddi düşünmeye mecbur eden; milletin manevi değerlerini sömürerek, Anadolu Türk insanını istismar ederek ortaya çıkmış olan aşağılık bir iradenin 15 Temmuz'da askerin polisi, polisin askeri vurduğu cihan tarihimizde, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet döneminde görmediğimiz çok aşağılık, çok kahpece bir olaya öncülük yapan FETÖ terör örgütü, 7 Haziran'da HDP ile MHP'yi birleştirerek, CHP'yi de yanına koyarak bir iktidar mizanseni çizdiler. İşte biz Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin değerleri söz konusu olduğunda kırmızı plakalı başbakanlık makamını ayaklar altına alarak buna 'hayır' dedik. Bu FETÖ terör örgütü ve belli odak noktaları, bizi 1 Kasım'da hayırcı bir noktaya çekerek Milliyetçi Hareket Partisi'ne haksızlık ettiler" şeklinde konuştu.

(FOTOĞRAF)