SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti Kadın Kolları tarafından, Kılavuz, Huzur, Şeyhşamil ve Ahmet Turan Gazi Mahallesi'nde kadınlara yönelik düzenlenen "Kadınlar buluşuyor, 2023’ü konuşuyor" programına katıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Aydın ve eşi Yurdagül Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ve kadın kolları üyesinin katıldığı programa katıldı.

Mahallelere olan yatırımın devam edeceğini belirten Aydın, "Vatandaşlarımız Mısmılırmak'ın kirli görüntüsü ve pis kokusundan bizi kurtarın, üstünü kapatın demişti. Bu durum evdeki pisliği halının altına süpürmeye benziyor. Biz ise hayır, halının altı da, üstü de pırıl pırıl olacak dedik. AK-SU’yu yaptık. Kötü görüntü ve pis koku ortadan kalktı. Orası bölgeye değer katan bir yapıya kavuştu." dedi.

Kılavuz bölgesinde gecekondu önleme bölgesinde çarpık bir kentleşme yapılmasına mani olduklarını dile getiren Başkan Aydın, şunları söyledi.

"Bunu önlemekle birlikte, dar gelirli vatandaşlarımızın insanca yaşayabileceği konutlar kazandırmalıyız dedik. İnsanlarımız dar gelirli ve yoksul olabilir ancak onların güneş görmeyen bodrum katlarında, nemli ve küflü mekanlarda yaşamasını kesinlikle kabul etmedik. O dönemde 924 adet konutun yapımını başlattık. Hem ailelerimizi eve kavuşturduk, hem de Kılavuz’un büyümesine katkı sunduk. Osman Seçilmiş Mesire Alanı ile bölgeye yeni bir cazibe merkezi kazandırdık. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarımız bunca hizmeti yaptınız ancak semt evi de istiyoruz dediler. Bugünün anısına bu bölgeye ekstra bir yatırım olsun diyoruz ve semt evi projesini programımıza alıyoruz."