Sivas İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne atanan Op. Dr. Davut Vecdi Ersöz Eski Sigorta Hastanesinin ne olacağına Sivaslıların karar vereceğini söyledi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Ersöz, Sivas halkı ile barışık bir çalışma içinde olacaklarını belirterek “2008 yılından itibaren Sivas’ta poliklinikte, acilde, ameliyathanede bütün birimlerde yönetici olarak da çalıştım Sivas’ın sorunlarını biliyorum. 1 hafta oldu başlayalı bir haftadır rapor çıkarmaya çalışıyorum. Sivas halkı ile sivil toplum kuruluşları ile çalışanları ile barışık bir şekilde idarecilik yapacağım. Yeni proje olarak da Yeni Numune Hastanesi’nin benden önceki dönemde hazırlanmış üçüncü bloğunun önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak çok amaçlı bir merkez projesi yapılmış bütçeden geçirilmiş onlara başlayacağız.”

ESKİK BÖLÜMLER TAMAMLANACAK

Sivas’ta eksik olan bölümlerin en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Ersöz “Şuanda Sivas’ta hemen hemen bütün bölümler var merkezde sadece çocuk nefroloji, çocuk nöroloji uzmanlarımız eksik bunları tamamlamaya çalışıyoruz. Daha fazla tıbbi sekreter, hemşire, ebe gibi branşlarda eksiğimiz var ilçelerde de Divriği’de, Şarkışla’da, Yıldızeli’nde yeni hastaneler yapılıyor. Bunların eksiklikleri var. Bunları tamamlamaya çalışıyoruz.”

HALK KARAR VERECEK

Sigorta Hastanesinin ne olacağına Sivaslıların karar vereceğini söyleyen Ersöz “Şuanda iki hastane birleşmiş durumda. Adı Sivas Numune hastanesi… Eski Sigorta Hastanesi de bu hastanenin İstasyon şubesi. Bu bir müddet böyle devam edecek. Yonca yaprağının üçüncü bloğu tamamlandıktan sonra buna Sivas halkı ile hep beraber karar vereceğiz” dedi.