Sivas’ta dev orkinos görenleri şaşırttı.

Marmara Denizi’nde yakalanan 2 metre 48 santimetre uzunluğunda 305 kilo ağırlığındaki orkinos balığını gören vatandaşlar şaşkınlarını gizleyemiyor. Kilosu 20 TL’den satışa sunulan dev orkinos balığı büyük ilgi görürken, balığı görenler hatıra fotoğrafı çekinmeyi ihmal etmedi.

305 kiloluk dev balığı Bandırma’dan Sivas’a getirdiklerini söyleyen Balıkçı Fetih Şahin Bingöl, “Bu balığı Bandırma Marmara Denizi’nden getirdik 305 kilo 2 metre 48 santimetre geçen hafta 250 kiloyu getirdik bu sene rekor bizde en büyük balık bu sene geldi. Geçen sene 225 kiloydu bu senenin başında 250 kiloydu buda tam 305 kilo rekor Sivas’ta. Öğleden sonra kesimini gerçekleştirip satışa sunacağız bugünde bitirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşın ilgisi çok büyük şuan listede taptık balığın yarısı kesilmeden satılmış durumda. İlgi çok büyük fotoğraf çektirenler vardı. Sabah arabadan zor indirdik 12 kişi zor indirdik. Kurbana girse 7 hisse olurdu bu balıktan” dedi.

Bingöl, orkinos balığının etinin çocukların boyunu uzamasına yardımcı olduğunu belirterek, ailelere çocukları için balığın etinden almalarını tavsiye etti.

Dev balığı gören vatandaşlar ise böyle bir balığı ilk defa gördükleri ifade ederek, denizi olmayan Sivas’ta bu büyüklükte bir balığı gördükleri için mutlu olduklarını söyledi.