YÜKSEL MENEKŞE

Danişment İlkokulu 1-A sınıfında örnek bir proje hayata geçirildi. 1’inci sınıfta okuma yazma mantığını çözen öğrenciler, Öğretmenleri Osman Çelik’in gayretleri ve sosyal çevre etkileşimi ile ödüllendirildiler. 1-A sınıfında eğitim gören 32 öğrencinin tamamına bot ve çeşitli hediyeler verildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Valisi Davut Gül’ün ‘eğitilmiş nesiller için herkes elinde gelenin fazlasını yapmalı’ talimatı Sivas’ta da hayat buluyor. Türkiye’nin, aydınlık yarınları için eğitimin ne denli önemli olduğu bilinciyle hareket eden eğitimciler, sıra dışı etkinlik ve gayretlerle örnek olmaya devam ediyorlar. Sivas’taki özverili eğitimcilerden biri olan Sınıf Öğretmeni Osman Çelik, minik öğrencilerin motivesi için girişimlerde bulunarak çocukları ödüllendirme programı düzenledi. Bu bağlamda Öğrencilerin çalışmalarını teşvik etmek amacıyla çocuklara kışlık bot ve değişik hediyeler takdim eden Yazar Etem Gölbaşı, “yeter ki bu güzel çocuklar mutlu olsun ve ülkelerine güzel hizmetler yapsınlar” dedi.

Aldığı ayakkabıları kar yağmadan bir bir öğrencilere giydiren yazar Etem Gölbaşı, başarılı devam etmeleri halinde ilkbaharda da tamamına yazlık ayakkabı alacağını söylemesi, çocuklar tarafından coşkuyla alkışlandı. Uzman eğitimciler, çocukların bu dönemde en hassas olabilecekleri okula uyum ve başarı çıtalarının yükseltilmesi için bu tür teşviklerin olumlu motivasyonları hayata geçireceği görüşlerini dile getiriyorlar.