ANTALYA'da gerçekleştirilen 10. Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, gündüzü ve gecesiyle iki farklı atmosfer sunuyor.
Kolezyum'dan Petra Antik Kenti'ne, Maya Piramitleri'nden Taç Mahal'e pek çok devasa kum heykelin yer aldığı sergi büyük ilgi görüyor. Gecesi ve gündüzü farklı atmosfere sahip festivali her milletten ziyaretçi geziyor.
Festival koordinatörü Cem Karaca, festivali gündüz gezmenin ayrıntıları incelemek adına önemli olduğunu, akşam karanlığında ise kullanılan led aydınlatmalar ile fantastik görünüme şahitlik yapıldığını kaydetti. Cem Karaca, yeni sezonda gece aydınlatmasına farklı bir hava katacaklarını söyledi.
Karaca, 2017 sezonunda 'Dünyanın Harikaları ve Mitler' teması ile düzenlenecek Uluslararası Kum Heykel Festivali'nde, 7 metre yüksekliğinde planlanan Atatürk portresi için de uzunluğu 500 metreye ulaşacak aydınlatma sistemi kurulacağını vurguladı. Karaca, "Kum heykel festivalini karanlıkta gezmek çok daha heyecanlı. Heykellerin aydınlatması için bilgisayar ve ışık teknolojisini birlikte kullanıyoruz. Gelecek yıl aydınlatmamızı çok daha farklı yapacağız. Kapı girişinden çıkışına kadar festivali masalsı bir görünüme büründüreceğiz" dedi.