SÜMEYRA DENİZ

Bu yıl 1 milyon turistin hedeflendiği Sivas’ta birçok somut proje hayata geçirilecek. Kentin kış turizmine yönelik planlarından bahseden  Vali Salih Ayhan, “Kış ve Sivas kelimelerinin ülkemizde eş anlamlı olarak görüldüğünü hepimiz biliyoruz. Biz bu bakışı, kış turizmi ile canlı bir ekonomiye dönüştüreceğiz. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezimizin potansiyelini artırıp 12 ay boyunca aktif olan bir tesis haline getireceğiz. Ulusal ve uluslararası kayak organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Kış turizmi ve termal turizmi beraber sunacağımız ve dünyada çok az örneği olan bir konsept üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca yazın spor kulüplerinin kamp yapması için sahalar, idman alanları oluşturacağız” dedi.

SİVAS İKİNCİ BİR BALIKLI KAPLICAYA KAVUŞACAK

Sivas’ın ikinci bir balıklı kaplıcaya kavuşacağını da hatırlatan Vali Ayhan, Kalkım Balıklı Kaplıca’nın önümüzdeki süreçte hayata geçirileceğini, imar planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.Sivas’taki diğer turizm olanaklarını da değerlendiren Vali Salih Ayhan, doğa turizmi anlamında tüm ilçelerin potansiyellerini ayrı ayrı değerlendirdiklerini ifade etti. Hafik Gölü’nün şehre yakınlığı ile yeni bir cazibe alanı olacağını dile getiren Vali Ayhan, Zara Tödürge Gölü’nün de turizm planlaması çerçevesinde değerlendirileceğini söyledi.Şehirde bulunan Kızılırmak Havzası Jeoparkı, Emirhan Kayalıkları gibi jeolojik değerlerin tanıtımı için yoğun gayret göstereceklerini belirten Ayhan, yakında açılacak olan kültür merkezimiz, üniversitede açılan 4 Eylül Kültür Merkezi ve otel varlığı ile Sivas’ın bir kongre şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

GARDAŞLIK FESTİVALİ

Bu sene ilki gerçekleştirilecek olan “Gardaşlık Festivali”nin bu anlamda çok önemli olduğunu söyleyen Ayhan, “ El Sanatları Çarşısı’ kuracağız. Osman Ağa Konağı Sivas Kitaplığı hayata geçerek içerisinde ‘Kıraat Meclisi’ oluşturacağız. Bu Şehir Kitaplığı Projesi ile şehrimizin kültürel yapısına farklı bir katkı sağlayacağız. Konaklarımızın fiziki albenisinin yanına yeni değerler katmış olacağız” ifadelerini kullandı.