MEHMET TIRPAN

5 yıldır görev yapan İl Genel Meclis üyeleri son kez dün gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. Görev süreleri biten meclis üyeleri gündem dışı söz alarak birbirinden helallik istedi. İl Genel Meclisinde gerçekleştirilen veda programına Sivas Valisi Salih Ayhan’da katılarak meclis üyelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür belgesi ve hediye verdi.İl Genel Meclisinde alınan kararlarla büyük işler yapıldığını aktaran Salih Ayhan, “İl Özel İdaresinin karar mekanizması olan sizlerle büyük işlere imza attık. Verimli ve güçlü bir dönem oldu. Aslolan geriye güzel hizmetler ve eserler bırakmak. Bunu da sizler oldukça iyi başardınız” dedi.Sivas’a değer katan projelerin yapılmaya devam edeceğini aktaran Ayhan, “2014 yılında başlayan hizmet yolsuluğunuzun son toplantısını gerçekleştirdiniz. 5 yıl boyunca birbirinden kıymetli almış aldığınız kararlardan dolayı da teşekkür ederim. Her başlangıcın bir sonu vardır. Her sonunda bir başlangıcı vardır. Sizlerden sonra da seçilen olan kişiler aynı sorumlulukla çalışacaklar. Samimiyetle söylüyorum güzel birlik ve beraberlik içerisinde güzel kararlar alındı. Her zaman gurur duyacağınız büyük projelerin hayata geçirilmesi için karar aldınız. Kalıcı eserlerin şehrimize kazandırılmasına vesile oldunuz. Hiçbir eser unutulmaz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOK BÜYÜK İŞLERİN YAPILDIĞINA ŞAHİT OLDUM”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, “Sivas’ta göreve başladığım günden bugüne kadar çok büyük işlerin yapıldığına şahit oldum. Özellikle İl Özel İdaresi çatısı altında profesyonel yönetim ve seçilmiş yöneticilerin bir araya gelerek hızlı kararların alınabildiği ve derhal uygulamaya geçildiği ve şehrin menfaatleri doğrultusunda çok büyük işlere imza attığını gördüm” dedi.

Listede gösterilmeyen meclis üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kaya, “Bu yapılan hizmetlerde bizimde tuzumuzun olmasından dolayı da gurur duyuyorum. İl Özel İdaresi hiçbir zaman hiçbir sorumluluktan kaçmamış ilimiz için yapılması gereken tüm faaliyetleri yürütmüştür. Kırsala dair yapılan yatırımlara baktığımızda gerçekten dönem içersinde özellikle son 5 yılda yapılan bütün çalışmalarda ilimizin seviyesinin artırıldığını görüyoruz. Bu başarı yakalanan birlik ve beraberliğin güzel bir yansımasıdır. Bugüne kadar yapılan hizmetlerde emeğinizin olduğunu bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

“15 YILDIR İL GENEL MECLİSİ ÇATISI ALTINDAYIM”

Görev süresi dolan İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ise, “5 sene de meclis üyeliği görevini yürüttükten sonra 10 senedir de Meclis Başkanlığı yapıyorum. Son dönemde gerçekten hiç kavgamız ve gürültümüz olmadı. Zaman zaman sözünüzü kestim veya söz verdim. Bu nedenle hakkınızı helal edin. Basın mensuplarına da teşekkür ederim. İl Genel Meclisinde hep yanımızda oldular ve nereye gitsek peşimizden geldiler. Kar kış demeden bizim çalışmalarımızı halka duyurdular. Yeni dönemde seçilerek gelecek olan arkadaşlara da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“SÜRTÜŞMELERİN HİÇ BİRİ KİŞİSEL DEĞİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Sadık Güller ise, “60 Ay beraber görev yaptık. Bu çatı altında ilimize, ilçelerimize, mezralarımıza ve köylerimize hizmet götürmek için seçildik ve birbirimizle hizmet noktasında yarıştık. Zaman zaman aramızda kızgınlıklar sürtüşmeler yaşandı. Ancak hiç biri kişisel değildi. Hepimiz farklı partilerin mensuplarıyız ama amacımız ve hedefimiz hep hizmetten yana oldu. Bilerek veya bilmeyerek kırdığımız arkadaşlar oldu. Hizmet adına kırdığım arkadaşlarımdan özür diliyorum. Hepinizin hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana hepinize hakkım helal olsun” dedi.
 

“ÇİZGİMDE VE DURUŞUMDA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım da, “Herşeyin bir başlangıcı olduğu gibi bir de sonu vardır. Bundan sonraki süreçte yokum. 5 yıl geriye dönüp bakıldığında 5 gün geçmiş gibi gözüküyor. İnsan hayatı böyle. Ak Partinin kurulduğu günden beri çeşitli görevler yaptım. Çizgimde, duruşumda ve davaya bağlılık anlamında partime söz söyletmeme anlamında dün hangi hal içindeysem bugün de aynı hal içindeyim. Değişen hiçbir şey yoktur. Aday gösterilip gösterilmediğim noktasında da en ufak bir üzüntüm ve alınganlığım yoktur. Bugün biz varız yarın başkaları gelecek. Zaman zaman karşı karşıya geldiğimiz arkadaşlarımız oldu. Tartışmalar yaşadık ama hiç biri ego tatmin etmek için değildi. Mensup olduğum partime gelen sözleri engellemek içindi. Meclisin dışında kimsenin arkasından önünden konuşmadım. Herşeyi bu çatı altında buradaki kürsüden herkesin yüzüne söyledim. Şimdi bize verilen görev bitti. Hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“SEDAT ÖZATA VE BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR EDERİM”

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Bekir Tanyıldız da “Ömür böyle gelip geçiyor. 5 yıl geldi geçti. Rabbim herşeyin hayırlısını versin. Hepinize ilimiz adına yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclisini eşit ve sağduyulu bir şekilde yöneten Meclis Başkanı Sedat Özataya’da teşekkür ediyorum. Hiçbir gün hiçbir arkadaşım muhalefet olupta söz almak isteyip de alamayan kimse olmadı. Hepinizi seviyorum. Hepinizin beni sevdiğini de biliyorum. Hiç kimseyi kıracak yıpratacak veya üzecek hal ve hareketler içerisinde olmadım. Hepinize saygılar sunuyorum. Basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Bizim sesimizi hep duyurdular ve emeklerini esirgemediler” dedi.

“HEPİMİZ SORUNLARIN ASGARİYE İNDİRİLMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİK”

Son olarak söz alan Büyük Birlik Partisi Grup Başkanvekili Aytekin Kulmaç ise, “Seçildiğimiz günden beri ilimizin en ucra yerine kadar hizmet götürmeye gayret gösterdik. Her birimiz seçilmiş olduğumuz ilçelerimizin problemlerini, sıkıntılarını ve eksikliklerini burada dile getirdik. Bu sorun ve ihtiyaçların asgariye indirilmesi mücadelesi verdik. Bu mücadele devletin vermiş olduğu imkanlar dahilinde oldu. Vatandaş kendi yaşadığı beldenin iyileştirilmesini istedi ama dünden bugüne bu imkanı yakaladık mı derseniz yakalayamadık. Ancak düne göre bugün daha iyi bir seviyedemiyiz dersek evet iyi seviyedeyiz. 10 yıldır burada görev yapıyorum merkez ilçeden seçilmiş olmama rağmen benim için Divriği’nin en uzağındaki Sarı Çiçek yaylasındaki köy de benim için aynı idi Gemerek’in beştepeler köyüde aynı idi. Burada hizmet mücadelesi verirken hep eşit oldum. Bundan dolayı huzurluyum. Hizmet yaparken fikirlerimiz karşı karşıya geldi ama bu meclisi gerecek bir ifadede bulunmadım. Hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ardından yeniden belirlenecek olan İl Genel Meclis üyeleri yeni dönemde İl Genel Meclisinde bir araya gelecek. Aynı zamanda görev süresi biten İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata’da başkanlığı yeni seçilecek olan İl Genel Meclisi Başkanına devredecek. Partilerin hazırladığı aday listelerinde mevcut Meclis üyelerinin çoğu bulunmuyor.