Mehmet TIRPAN

Sivas’ta uzun kuyruklarla karşılanan Sivas Valisi Salih Ayhan göreve başladı. Sivas Valiliği önünde uzun kuyruklar oluşturan kurum amirleri ile tek tek tokalaşan Vali Salih Ayhan görevine başladı.

Sivas’ta görev yapmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu aktaran Vali Ayhan, “Sivas gibi kadim ve sultan şehre gerçekten Vali olarak atanmak bir fani için arzu edilen bir makamdır. Biz yükselmedik yüklendik. Yoğun bir çalışma dönemi olacak. Devraldığım bayrağı inşallah daha yükseklere taşıyacağım” dedi.

Yeni dönemde gece gündüz çalışacaklarını aktaran Vali Salih Ayhan, “Asla mazeretlerimiz olmayacak. Hiçbir şekilde şikâyetçi olmayacağız. Şikâyetçi olmak zayıf karakterli insanların temel özelliklerinden biridir. Bahanemiz olmayacak. Hiçbir hizmette bahanemiz olmayacak. Sivas’ın bütün sektörlerini mutlaka ileri bir noktaya getireceğimi buradan taahhüdünü veriyorum. İstişareye açık ortak akla önem veren ortak heyecanları olan yeni yönetim ruhuna uygun bir çalışma temposu olacak. Yani saha da olan koşan koşturan, terleyen terleten olacağım. Yeni dönemde bu ruha ayak uydurmayanın ayakta kalması mümkün değil. Dolayısıyla bütün kamu idarecileri ile koşacağız ve koşturacağız. Beraber terleyip terlettireceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi temel düsturumuz olacaktır. Bu kapı herkesin kendini burada gördüğü kapı olacak. Koşar adım hep beraber yürüyeceğiz. Sivas en fazla kamu yatırımı alan 6’ncı il. Biz idarecilere düşen görevde kamu yatırımlarını sürdürülebilir bir şekilde kullanacağız. Allah onurla çıktığım bu yolda onurlu bir şekilde bırakabilmeyi nasip etsin. Her şey geçici. Asıl olan kulluk vazifemizi en iyi şekilde yapabilmek. Ha Vali olmuşsun ha hamal olmuşsun. Asıl olan bulunduğunuz makamı em iyi noktaya getirebilmektir. Bu bilinçle kulluk vazifemi aziz ve şerefli Sivaslılara hizmet edebilmektir diye düşünüyorum. Geçmişte keşke Sivas’ta şunları yapsaydım dediğim şeyler vardı. Kamuoyuna önümüzdeki günlerde projelerimi açıklayacağım. Şimdiden bir müjde vereyim. Yıldız Dağının eteklerinde olan köyleri entegre ederek o bölgeye kayak okulu yapmayı istiyoruz. İstihdama ve üretime yönelik düşüncelerim var. Sivas’a ödevime ve dersime çalışarak geldim” ifadelerini kullandı.