Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) engelliler haftası münasebetiyle güzel bir organizasyona imza attı. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu, Öğretmenlik ve Spor Yöneticiliği öğrencileri, BESYO öğretim görevlisi Mahmut Karakollukcu, nezaretinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda, Sivas Şefik Güngör Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda öğrenim gören çocuklarla etkinlikte bir araya geldi.

Spor Salonu’nda çocuklarla eğlenceli spor parkurunda yapılan etkinlikte bir araya gelen Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu öğrencileri, çocuklarla eğlenceli vakitler geçirdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda yapılan etkinlikleri Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Vişne, Şefik Güngör Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü ve diğer yetkilerde takip etti. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Mücahit Vişne, güzel bir etkinliğe imza atan Mahmut Karakollukcu ve Yüksek Okul öğrencilerini tebrik etti.

KARAKOLLUKCU: TEŞEKKÜR ETTİ

Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Görevlisi Mahmut Korakollukcu, yaptıkları etkinlikte yer alan herkese teşekkür etti. Karakollukcu, “Her yılın, Mayıs ayının 2. Haftası Engelliler haftasıdır. Bu kapsamda engellilerle ilgili farkındalık yaratma ve engellilerin güncel hayatta yaşamakta oldukları sıkıntılara dikkat çekme ve onların yaşamlarını normalleştirmeye yönelik mesajlar veren birçok etkinlikler yapılmaktadır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bu etkinliklerde her zaman aktif rol oynamaktadır. Yüksekokul bünyesinde verilmekte olan Engelliler İçin Beden Eğitimi Spor ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında oluşturulmuş olan gönüllüler ekibi ile birçok etkin düzenlenerek hem kendi mesleki gelişimlerinde bu duyarlılığa sahip olmakta hem de etkinliğe dâhil ettikleri engelli grupların birçok sosyal kazanımlarına destek olarak farkındalık yaratmaktadırlar. Bu etkinliklerin en sonuncusu Sivas Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor salonunda düzenledik. Etkinliğe Sivas Şefik Güngör Özel Eğitim ve Uygulama Okulundan 40 öğrenci katılmış ve etkinlik çerçevesinde katılım sağlayan çocuklarımızın özgüven, olumlu benlik duyguları ve fiziksel yeteneklerini geliştirmeye yönelik birçok eğlenceli aktivitelerle çocukların özel bir gün geçirmeleri sağlanmış. “ dedi.

ÖĞRENCİLER TEK TEK İLGİLENDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BSEYO) Spor Salonu’nda yapılan etkinlikte yer alan Yüksekokul öğrencileri, spor parkurunda çocuklarla bire bir ilgilendi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Öğretmenlik ve Spor Yöneticiliği öğrencilerinin katılım göstererek yapılan etkinlikte öğrenciler, çocuklarla bire bir ilgilendi. Hayatları boyunca unutamadıkları bir gün geçirdiklerini dile getiren öğrenciler kendilerine bu imkânı sunan öğretim görevlileri Mahmut Karakollukcu ve diğer yetkililere teşekkür ettiler.

HER ÖĞRENCİYE MADALYA VERİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu’nda engelliler haftası münasebetiyle yapılan etkinlikte yer alan çocuklara, katıldıkları spor parkurunun ardından madalya takdim edildi. Öğrencilere katıldıkları spor parkuru etkinliğinin ardından madalyaları okul öğretmenleri tarafından takdim edildi. Öğrencilerin madalya aldıktan sonraki sevinçleri ise büyük dikkat çekti.

PASTA İKRAM EDİLDİ

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu’nda, engelliler haftası nedeniyle yapılan organizasyona katılan öğrencilere yaptıkları spor etkinliğinin ardından pasta ve meyve suyu ikramında bulunuldu. Programın son bölümünde ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile etkinlik için Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor Salonu’nda yer alan çocuklar çalan müzik eşliğin de oyun oynadı.