“Tarım ve hayvancılıkta markalaşma şart”

“Tarım ve hayvancılıkta markalaşma şart”

 

MEHMET TIRPAN

Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, “Sivas, sahip olduğu tarımsal alan varlığıyla tarımsal potansiyeli yüksek olan bir il. İlimizde tahıl tarımı üretim alanları içerisinde en yüksek payı buğday tarımı alıyor. Tarım ve hayvancılıkta şehrimizin ön plana çıkması ve ulusal anlamda markalaşmaya gidilmesi gerekiyor” dedi.Buğdayın dünyada en çok üretilen gıda olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Buğday dünyada en çok ekilen ve gıda olarak tüketilen tahıl. İnsanlar günlük enerji ihtiyaçlarının yarısına yakınını buğdaydan sağlıyor. Sivas, sahip olduğu tarımsal alan varlığıyla tarımsal potansiyeli yüksek olan bir il. İlimizde tahıl tarımı üretim alanları içerisinde en yüksek payı buğday tarımı alıyor.Tarım ve hayvancılıkta şehrimizin ön plana çıkması ve ulusal anlamda markalaşmaya gidilmesi gerekiyor.Sivas’ın gelişmesi, tarım ve hayvancılığın ilerlemesi için ihracaat yapan işletmelerin artması, yerel değil ulusal anlamda işletmelerin çoğalmasını umut ediyorum. Sivas’ta faaliyet gösteren Tarım Ürünleri Fabrikası 40 bin ton unu ihracaat ettiğini öğrendik. Türkiye’nin en çok ihracat yapan un fabrikası konumunda olduklarını  bizleri memnun etti. Bu gibi işletmelerin artmasıyla tarım ve hayvancılık alanında Sivas’ın marka değeri de artacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 04:29

Sivas Memleket


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER