Mehmet TIRPAN

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci, Sivaslı vatandaşların sorunlarını, dertlerini dinlemek ve çözüme kavuşturmak adına her hafta Cumartesi günleri 11:00 ve 13:30 saatleri arasında vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Parti binasında vatandaşlarla her Cumartesi günü belirli saatlerde bir araya gelmeyi geleneksel hale getiren Ekinci, “Hemşerilerimizin taleplerini sıkıntılarını dinliyoruz. Elimizden geldiği kadarı ile onların dertleriyle dertlenmeye çalışıyor, sorunlarının çözümü noktasında da gayret gösteriyoruz. Bize gelen taleplerin yüzde 80’ini çözüyoruz” dedi.

Halk buluşmasını geleneksel hale getirdiklerinin altını çizen Ekinci, “Genellikle talepler iş noktasında oluyor. Milletvekili seçildikten sonra hep vatandaşlarla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Vatandaşların istek ve taleplerini not alıyoruz. Çözebildiğimiz konuları kendilerini arayıp bildiriyoruz. Çözemediğimiz konuları ise niye çözemediğimizi anlatıyoruz. Şuana kadar gelen taleplerin yüzde 80’ini olumlu şekilde sonuçlandırdık. Bundan sonrada halk buluşmalarımız gerek merkezde gerekse ilçelerde devam edecek. İnşallah vatandaşların taleplerine karşılık verebiliyoruzdur. Genellikle talepler resmi kurumlardaki işlerinin hızlandırılması ve iş talepleri. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da iş talebi fazla. Gerek İŞKUR gerekse özel sektör vasıtasıyla taleplere karşılık vermeye çalışıyoruz. Organize Sanayi bölgesindeki işverenlerin işçi talepleri var. Görüşmeler yaptığımız kişileri o bölgeye yönlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sivas Milletvekili Semiha Ekinci’nin yanı sıra AK Partiden Sivas milletvekili olarak seçilen ancak vatandaşlarla bir araya gelemeyen diğer 2 milletvekilinin de vatandaşlarla bir araya gelerek onların dertleriyle dertlenmesi ve talepleriyle ilgilenmesi bekleniyor.