SÜMEYRA DENİZ

“Kültür Turizm Sivas Projesi” Tanıtım Toplantısı Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Senato Salonunda gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına başta Sivas Valisi Salih Ayhan olmak üzere Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Teoman Karaca ve çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, Turizmde küçük dokunuşlarla büyük geri dönüşler alabileceklerinin altını çizerek, “Tanıtım ve birlikte hareket etmek kültürü noktasında bunu oluşturmaya çalışacağız. Birlikte hareket etmek kültürüyle şehrimizde bir sinerji oluşturacağız.  50’ye yakın projemiz var ama zaman geçtikçe hem kişilerin hem de kurumların kendisini güncellemesi gerekir. Yeni projeler çıktıkça onu da gündemimize alacağız.  Bu yıl özellikle tanıtım anlamında birlikte hareket etme anlamında ve kamuoyunun çok sık vurguladığı hususlar anlamında arzu ettiğimiz bir çalışma olduğunu düşünmekteyim” dedi.Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Teoman Karaca, Kültür ve Turizm Sivas Projesinin tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Turizm aktörlerinin iş birliği içinde olacağı kısa orta ve uzun vadeli turizm hedeflerine ulaşmak için Turizm Platformunun kurulacağını ifade enden  Karaca, “Marka Kent Sivas Projesi ile turizmde çok yönlü bir ofis kurulacak, yapılan tanıtımlarla Sivas Markası oluşturularak turizm doğrudan desteklenecek, Turizm danışma hattı, dijital platformlarda Sivas, Sivas tatil planlama sitesi, marka kent Sivas sitesi, sanal alışveriş sitesi, sanal harita sistemi ve E- mailing sistemi kurulacak” dedi.

MARKA DEĞERLERİ CANLANACAK

Sivas’ın marka değerlerinin canlandırılacağını kaydeden Karaca, “ Kültürel anlamda bizim için çok değerli olan el sanatlarımızı bir turizm potansiyeline dönüştürmek adına bir el sanatları çarşısı kuracağız. Şehrin kitaplığı projesi ve Kıraat Meclisleri ile şehrimizin kültürel yapısına farklı bir katkı sağlayacağız. Turizm sektöründe çalışabilecek nitelikli ve eğitimli elemanların yetiştirilmesini sağlamak amacı ile turizm akademisi kurulacak. Şehrimizin önemli marka değerlerinden biri olan Kangal Köpeğinin üretimi yanında şehrimize gelen misafirlerin ziyaret edebileceği merkezi bir showroom oluşturacağız” şeklinde konuştu.

TEMATİK MÜZELER KURULACAK

Turizm açısından müzelerin önemine de değinen Karaca, “Şehrimize gelen ziyaretçilere farklı alternatifler sunacak, gastronomi müzesi, tarım müzesi, etnoğrafya müzesi, savaş atları müzesi Sivas basın müzesi gibi tematik müzeler kuracağız” dedi.

GARDAŞLIK FESTİVALİ

Sıla turizmini canlandırmak amacı ile her yıl 5-6 Ağustos tarihlerinde Gardaşlık festivali ile tüm Sivaslıların bir araya gelmesini hedeflediklerini ifade eden Karaca, “ Gardaşlık festivali kapsamında, yöresel yemek festivali, Sivas hamamları gibi birçok değeri de ön plana çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

YILDIZ’DA 4 MEVSİM

En dikkat çekici projelerden bir tanesi olan Yıldız’da 4 Mevsim projesi ile ilgili de bilgi veren Karaca, “ Yıldız Dağı Kayak Merkezimizin potansiyelini arttırıp 12 ay boyunca aktif olan bir merkez haline getireceğiz. Ulusal ve uluslararası kayak organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde 12 ay boyunca, yamaç paraşütü, trekking etkinlikleri, dağ bisikleti, kampçılık gibi etkinliklerin yanı sıra spor sahaları oluşturarak sportif kampların buralarda yapılması sağlanacak” dedi.