Mehmet TIRPAN

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Sivas’ın spor noktasında oldukça iyi yatırım aldığını söyledi.

Sivas’a yapılan satdyum ve spor salonları hakkında bilgiler veren Bakan Yardımcısı Yerlikaya, “Sivas’a Gençlik Merkezleri, yurtlar, spor salonları ve ilçelere halı sahalar yapıldı. Sivas bu konuda oldukça iyi yatırım aldı almaya da devam edecek. Özellikle 10 bin kişilik yurt aynı anda hangi ile yapıldı. Türkiye’de bir ilk oldu ve kısa sürede bitirildi” dedi.

Sivas’a gelen hiçbir öğrencinin yurt noktasında sıkıntı yaşamayacağına dikkat çeken Yerlikaya, “Sivas’a gelen bütün öğrencilerin barınmalarını sağlayacağız. Biz devletiz devletin şevkat eli vardır. Devlet koruyucudur. Ailelerda çocuklarının güvenli, huzurlu ve barınma sorunu olmayan illerde öğrenim görmesini ister. Aileler çocuklarına sahip çıkacak bir el ister bu elde devletin yurtlarıdır. Sivas yaşanamaz bir şehirken şuan yaşanabilir bir şehre döndü. Meydanlar, yollar, kavşaklar gibi birçok hizmet yapıldı. Tarihi eserlerin etrafı açıldı. Sivas gelişiyor açılmaya başladı. Sivas kabuğunu kırmaya başladı. Ancak biraz daha gayret lazım. Eksik olan tarafları görmek lazım. 10 bin kişilik yurtla şehrin birleştirilmesi lazım. 2019 yılı içerisinde 30 federasyonun toplantıları Sivas’ta yapıldı. Her toplantıda yaklaşık 2-3 bin kişi Sivas’a geldi. Kendimizi eleştirmekten vazgeçelim. Sivas’taki nimetlerin yüzde 50’si başka illerde yok. Biz bütün illeri geziyoruz. Sivaslı milletvekillerimiz Sivas’a hizmet getirmeye gayret gösteriyor. Dedikodu ve ben duygusundan kurtulup biz olmalıyız. Sivas’ın gelişmesi, büyümesi, kalkınması, istihdam noktasında üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.