CÜ öğrenci konsey Başkanı Kerim Karasu Konsey seçimlerinin iptal edilmesinin altında yatan nedenlerine dair açıklamalarda bulundu. Karasu il seçim sürecinde ilk başta sürecin normal işlediğini belirterek, “Şimdiye kadar her şey normaldi. Yalnız seçim süreci bittikten sonra belli itirazlar ve baskılar oluşmaya başladı. Bu baskılar neticesinde ilk olarak tıp fakültesi, daha sonra Suşehri, Kangal, Hafik ve Sivas meslek yüksekokul seçimleri itiraz edildi ve bunların seçimlerinin yenilenmesi yönünde rektörlük bir karar aldı. Bu karar doğrultusunda da bizimle görüştü. Bu itirazlar sudan sebeplerden yapılan itirazlar ve seçimin iptal edilmesini gerektirecek hiçbir durum söz konusu değil dedik. Ama ortalık karışmasın, gerginlik olmasın, hakkımız yenilmesin diye biz yapılan bu iptallere sessiz kaldık. Dedik ki biz seçimden kaçmayız. Seçim yapılsın ve seçimler usulüne uygun yapıldığı sürece bizim hiçbir itirazım olmaz. Kaybetsekte itirazımız olmaz. Çünkü demokratik bir şekilde bu yarışa giriyoruz. Demokratik bir şekilde kaybettiğimiz takdirde de hiçbir itirazımızın olması söz konusu değildir. Tıp fakültesinde seçim yenilendi. Sivas meslekte seçim yenilendi. Diğer üç ilçede seçim yenilenmedi. Hafik, Kangal ve Suşehri’nde. Ki bu üç ilçede bizim arkadaşlarımız kazanmıştı. Daha sonra tıp fakültesinde yapılan seçimde karşımızda iki aday vardı. İki aday birleştiler ve sonuç olarak iki aday birleşmesine rağmen 10 oy fark ile aldıklarını zannediyorlar ama arkadaşlarımız seçime baktığı zaman misal olarak on tane oy fazla çıkmış. Yani yüz kişi oy kullanıyor, 110 tane oy çıkıyor.” Dedi.

Daha sonra öğrencilerin bu duruma itiraz ettiğini aktaran Karasu şöyle konuştu:  “Hocalarına on tane oyun fazla olduğunu söylüyorlar. Diyorlar  ki peki bizim başka göremediğimiz, gözümüzden kaçan oylar içeri atıldıysa ve fazla oy kullanılmış olduysa ki sahte oy konusu var. Bizim arkadaşlar itiraz ediyorlar tutanak tutulmasını istiyorlar. Hocalar tutanak tutarız diyor. Şimdi acelesi ne deyip öğrencileri gönderiyorlar. Öğrencilerde hocalarının karşısında bir çare kalıyorlar. Ertesi gün tutanak usulüne göre hazırlanıyor. Yani hiçbir oy fazlası yoktur. Herhangi bir şey yok gibisinden tutanak tutuluyor.  Gününde tutanak tutulması gerekirken neden ertesi gün tutanak tutuluyor? Hocaların öğrencilerine müthiş bir baskısı var. Ve rektörlükte d e bazı kişilerin baskısının olduğu söyleniyor, iddia ediliyor. Somut olarak biz buna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör hocayla da bu konuyu görüştüklerini belirten Karasu: “Rektör beyle bu ilçenin seçimlerinin yenilenmesi için konuştuk. Rektör bey güvenlik gerekçesi ile seçim yapamayacaklarını söyledi. Şimdi itiraz ediyoruz, itirazımız kabul edilmiyor. Yani Hafik, Kangal ve Suşehri’nin seçimleri yenilensin. Onlarda seçime girsin diyoruz adaletsizlik oluyor. Ya işte orayı yapamıyoruz. Diyorlar. Şimdi adalet kime göre adalet. Böyle bir adalet yok. Şimdi seçimler tekrar bu ilçede de yenilenecek. Ve bu ilçede seçimler yenilendikte sonra tekrar seçime girilecek. Bizim en başında dediğimiz yere geliyor. Tehditler yapılıyor ki en iyi tehdidi karşı taraf yapıyor. İktidarın gücünü kullanarak, sosyal medyadan da iktidarın gücünü göreceksin şeklinde paylaşımlar yapılıyor” ifadelerini kullandı.