Okullararası yüzme il birinciliği Cuma günü sona erdi. Minik, küçük ve yıldızlar kategorilerinde yapılan yarışlara 14 okul katılım gösterdi. 4-5 Nisan 2019 tarihlerinde Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet Yüzme Havuzunda yapılan yarışmalarda minik, küçük ve yıldız kız ve erkek sporcular ortaya koydukları performanslar ve elde ettikleri derecelerle büyük beğeni topladı. Bazı kategorilerde sporcular arasında yaşanan üst düzey çekişmeler ise nefesleri kesti.

 SPORCU VELİLERİ YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Yüzme Havuzunda yapılan okullu minik, küçük ve yıldızlar kategorisindeki yüzme yarışlarına sporcu velileri yoğun ilgi gösterdi. İki gün süren yarışları tribünden takip eden veliler, çocuklarının yarışma tempolarını ise yaptıkları çekimlerle kayıt altına altılar. Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, sporcu velilerinin yarışlara göstermiş oldukları ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

ULUSAL VE İL HAKEMLERİ GÖREVLER YAPTI

Okullararası minik, küçük ve yıldızlar yüzme il birinciliğinde Sivas bölgesi ulusal ve il yüzme hakemleri görevler yaptı. Cumhuriyet Yüzme Havuzunda yapılan yarışlarda görev yapan hakemlerin başarılı performansları yüzme camiasını mutlu etti.

YILDIZLAR GRUPLARDA YER ALACAK

Okullararası minik, küçük ve yıldızlar yüzme il birinciliklerinde yıldızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonası yapılacak. Okullu yıldızlar yüzme il birinciliğinde takım olarak şampiyon olan okullar ile ferdi sıralamada birinci olan sporcular Sivas’ı gruplarda yapılacak yarışlarda temsil edecek.

ÖZEL OKULLARDAN BÜYÜK İLGİ

Okullararası minik, küçük ve yıldızlar yüzme il birinciliğine özel okulların daha fazla katılım gösterdikleri gözlendi. Sivas’ta öğretim ve eğitime verdikleri önemli katkılarla dikkat çeken özel okullar, yüzme branşına fazla katılım gösterdi. Özel okullarda yer alan yüzme havuzlarının çokluğu bu branşta özel okulların daha etkin olmasına yardımcı oluyor.

İl TEMSİLCİSİ KARAKOLLUKÇU: TEŞEKKÜR ETTİ

Yüzme İl Temsilcisi Mahmut Karakollukçu, minik, küçük ve yıldızlar kategorisinde yapılan yarışlarda yer alan sporcu, antrenör ve yarışları takip eden sporcu velilerine teşekkür etti. Yüzmede ekip olarak güzel çalışmalara imzalar attıklarını kaydeden Karakollukçu, “ Güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Katılımın yüksek olması, derecelerin güzel olması, sporcuların heyecan ve mutlulukları bizleri sevindirdi. Yüzmede belli bir yol kat ettik. Etmeye de devam ediyoruz. Minik, küçük ve yıldızlar kategorisinde yaptığımız il birinciliğine katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

MADALYA VE KUPALARINI ALDILAR

Okullararası minik, küçük ve yıldızlar kategorisinde yapılan yüzme il birinciliğinde kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve kategorilerinde dereceye giren okullara kupaları yapılan törenlerle takdim edildi.  Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ve diğer yetkililer tarafından takdim edildi.