SÜMEYRA DENİZ

MÜSİAD Sivas üyeleri geleneksel hale getirdikleri iftar programlarını “Paylaşmak Bereketlendirir” düsturu ile onuncusunu, yine Sivas Belediyesi iftar çadırında tüm üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdi.MÜSİAD Sivas Şube Başkanı Salim Eminoğlu: " Ramazan, halkımızı bir araya getiren kutsal değerlerimizden biridir. Zenginin fakiri anlaması, kazancında fakirin de hakkı olduğunu bilmesi, İslam şuurunun kazanılması açısında önemlidir. Ecdadımız da birçok güzel âdetimizi İslam ile harmanlayarak, paylaşırken bile ihtiyaç sahiplerini ezmeden vermesini çok güzel örneklerle bizlere miras bırakmıştır. Bizlere düşen bu güzel örneklerin sayısını artırmaktır” dedi. Başkan Salim Eminoğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ramazan denilince akla gelen paylaşmanın mutluluğudur. Bizler bolluk ve bereket içinde iftarlarımızı yaparken, açlıkla mücadele eden dünya Müslümanlarını gözetmemiz gerekmektedir. Bu iftar çadırında da bunu yapmayı arzu etmekteyiz. Gerek ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle, gerekse de iftar saatine yetişemeyen esnaf ve halkımızla aynı atmosferde ekmeğimizi ve çorbamızı paylaşmayı MÜSİAD SİVAS üyeleri olarak yapmaktayız. Tabi katkı sağlayan üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, paylaşmak bereketlendirir düsturuyla bir arada olmak bizlere güç vermektedir.”

“ZİMEM DEFTERİ ALMAK KADAR GÜZEL BİR YATIRIM ANLAYIŞI OLABİLİR Mİ?”

Başkan Eminoğlu şöyle devam etti:” Ramazan ayı sebebiyle, kaybolmaya yüz tutan Zimem defteri geleneğini hatırlamamız gerekir. "Bu topraklarda ramazan ayı gelince zenginler tebdil-i kıyafet dolaşarak esnaftan Zimem defteri denilen borç defterlerini satın alırlar, yoksulların borçlarını kapatırlardı. Ne zengin kime yardım ettiğini, ne de fakir kimin yardım ettiğini bilirdi. Zenginin mağrur olmadan vermesini, fakirin mahcup olmadan almasını sağlayan Zimem defteri âdetimiz asıl zenginliğin gönülde olduğunu ne güzel anlatıyor. Zimem defteri almak kadar güzel bir yatırım anlayışı olabilir mi? İfadesini kullandı.

"KARZ-I HASEN SANDIĞI UYGULAMASINI BAŞLATTIK"

MÜSİAD'ın üyeleri arasında dayanışmayı artırmak üzere Genel Merkezimiz tarafından Karz-ı Hasen Sandığı uygulamasının devam ettiğini aktaran Başkan Eminoğlu, sandığın çalışma sitemine ilişkin şu bilgilere yer verdi:"Karz-ı Hasen güzel borç demektir. Allah-ü Teâlâ muhtaçlara kendi rızasından başka bir karşılık beklemeksizin borç vermemizi tavsiye ediyor. MÜSİAD olarak üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığı kuruldu. Karz-ı Hasen Sandığı tabiri caizse yaralar için merhem biriktirdiğimiz bir ecza dolabı olacak. Üyelerimizin vereceği güzel borçları yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz bu uygulamadan yararlanacak. Yine bu sandıktan vefat eden üyelerimizin ailelerine yardım sağlayacağız. Kısacası Karz-ı Hasen Sandığı MÜSİAD üyeleri arasında dayanışma ve yardımlaşma organizasyonu olacak. Bu uygulamanın alternatif finansman modellerine ilham vermesini temenni ediyorum." dedi.Son olarak Eminoğlu:” MÜSİAD SİVAS olarak bizlerde bu güzel örneklerden yola çıkarak, iftar çadırında bir kez daha buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sene onuncusunu düzenlediğimiz ve Sivas Belediyesi iftar çadırında 2 bin 500 ihtiyaç sahibi ile bir arada olmak bizlere güç veriyor. Bu vesile ile bütün Sivaslıların ve Milletimizin Ramazan-ı şeriflerini ve yaklaşan Kadir Gecelerini ve Ramazan Bayramını tebrik ediyor, daha nice ramazanlara ve bayramlara huzurla, mutlulukla kavuşmalarını Yüce Allahtan niyaz ediyorum” dedi.