MEHMET TIRPAN

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ilimizde gençlik çalışmalarının programlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan kredi ve yurtlar kurumu yurtlarındaki personelle ve yurt müdürleri ile istişare etti.

Her gencin ihtiyacı ve beklentilerine muhatap olabilecek gençlik merkezleri oluşturulması için gayret gösterdiklerinin altını çizen Akkuş, “Manevi destek danışmanlarımızın gayretleri ile her gence ulaşıp sorunlarını çözmeye çalışacağız. Aynı duyarlılıka engelli kardeşlerimize de hizmet edeceğiz. İl ve ilçe müftülüklerinde görevli engelli birim koordinatörleri ile bir araya gelerek engellilere yönelik çalışmalar noktasında istişare ettik” dedi.

Engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlık yapmak üzere Engelli Hizmetleri Koordinatörleri’ne önemli görevler düştüğünün altını çizen Akkuş, “Her bir koordinatör hizmet alanları dahilinde mahalle temsilcileri oluşturarak engelli ve muhtaçlardan sorumlu olacak. Engelli vatandaşlarımızla birebir ilgilenmemiz ve onların manevi dünyasına katkı sağlamamız gerekiyor. Bunun için de yine görevlilerimizden mahalle temsilcileri oluşturarak özel gereksinimli vatandaşlarımıza maddi ve manevi anlamda yardımcı olmalıyız. Tüm ilçelerde görme ve işitme engelli vatandaşlar için Kur’an kursu açılması gerekli. Ayrıca engelli ve ailelerine yönelik çeşitli sosyal faaliyetler düzenleyerek motivelerinin arttırılması gerekmekte” ifadelerini kullandı.