Spor Toto Süper Lig’de Demir Grup Sivasspor, kritik maçta Evkur Yeni Malatyasporla karşılaşacak.  Ligin 25’nci haftasında bugün Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak müsabakaya kazanmak için çıkacak kırmızı-beyazlı ekipte, taraftar, yönetim, teknik heyet ve futbolcular maçın önemini biliyor. Ligde oynadığı son 3 maçta puan toplayamayan ve küme düşme potasındaki ekiplerin puan olarak toparlanmaya başladığı haftada sahasında Malatyasporla karşılaşacak kırmızı-beyazlı ekip, 3 puana kenetlenmiş durumda. Ligde bugün oynanacak karşılaşma öncesinde Sivasspor 31 puanla 9’ncu, Evkur Yeni Malatyaspor ise 34 puanla altıncı sırada yer alıyor.

SİVAS’TA 13’NCÜ İÇ SAHA

Süper ligin 25’nci haftasında 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak Sivasspor, Malatyaspor maçıyla kırmızı-beyazlı ekip 13’ncü iç saha müsabakasına çıkacak. 12 iç saha karşılaşmasında 20 puan toplayan yiğido, bu maçlarda 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2’de mağlubiyet elde etti. Rakip kalelere 16 gol atan Sivasspor, kalesinde ise 10 gol gördü.

MALATYA DEPLASMANDA 13 PUAN TOPLADI

Süper ligin 25’nci haftasında bugün oynanacak maçta Sivasspor’a konuk olacak Malatyaspor, bu maçla birlikte 13’ncü deplasman mücadelesine çıkacak. 12 deplasman maçında 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde eden Malatyaspor, rakip kalelere 13 gol attı. Kalesinde ise 17 gol gördü. Malatyaspor, deplasman müsabakalarında 13 puan topladı.

İLK MAÇTA 8 GOL

Süper ligin ilk yarısında Malatya’da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor müsabakasında 8 gol atıldı. 4-4 berabere biten müsabakada Sivasspor, 3-1 önde olduğu karşılaşmadan 4-4’lük skorla 1 puanla ayrıldı. Ligin ilk yarısında Malatya’da iki ekibinde açık futbol oynadığı maçtan keyif alan futbol severler bugün oynanacak maçın nasıl bir taktik anlayışla oynanacağını merak ediyor.

YİĞİDO DA SAKATLAR CAN SIKIYOR

Demir Grup Sivasspor’da sakat futbolcuların çokluğu teknik kadroyu düşündürmeye devam ediyor. Santrafor mevkiindeki 3 futbolcusunun sakat olduğu kırmızı-beyazlı ekipte teknik heyetin sahaya nasıl bir 11’le ve nasıl bir taktik anlayışla çıkacağı merak ediliyor. Portekiz’de ön çapraz bağı ameliyatı olan Hugo, fıtık ameliyatı geçiren Muhammet Demir’in forma giymeyeceği maçta, Kone’nin ise sakatlığının sürmesi teknik kadroyu zorlu Malatya maç öncesinde düşündürmeye devam ediyor.

TARAFTARLARIN İLGİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR

Spor Toto Süper Ligin 25’nci haftasında bugün 4 Eylül Stadyumu’nda saat 20:30’da başlayacak Sivasspor, Malatyaspor karşılaşmasına Sivaslı futbol severlerin ilgi göstermesi bekleniyor. Ligde yaşanan düşüşün önüne geçmek için Malatya müsabakasında taraftar desteğine ihtiyacı bulunan kırmızı-beyazlı ekibi, taraftarlarının yoğun destek vermesi bekleniyor.

8’NCİ RANDEVU

Sivasspor ile Malatyaspor, süper lig tarihlerindeki 8’nci randevuya çıkmaya hazırlanıyor. Ligde bugüne kadar oynanan 7 karşılaşmadan, iki kez Sivasspor, 1 kez Malatyaspor galip ayrıldı. İki ekip arasında oynanan 4 mücadele ise beraberlikle bitti. Oynanan 7 oyunda, Sivasspor 11, Malatyaspor ise 6 gol attı.