Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Karşıyaka Mahallesi'nin kentin cazibe merkezi olacağını belirtti. 

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının düzenlediği toplantıda Karşıyaka Mahallesi sakinleri ile buluştu.

Karşıyaka Mahallesi'ne yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili mahalle sakinlerini bilgilendiren Aydın, mahallenin en büyük sıkıntısı olan yeni köprü ve yolun yapılacağı müjdesini verdi. 

Karşıyaka Mahallesi'nin belediye hizmetlerinden en çok faydalanan mahallelerden biri olduğuna dikkati çeken Başkan Aydın, "İlk dönemde Karşıyaka'ya ikinci bir köprünün ihtiyaç olduğunu gördük ve 2009 yılında bu köprüyü yaptık. 5 yıl aradan sonra bu dönemde de köprünün bağlantı yollarının yapılması bize nasip oldu." dedi.

Aydın, doğalgaz ve alt yapı gibi mahallenin birçok ihtiyacının da yine bu dönemde yapıldığını belirtti. 

Karşıyaka Mahallesi'nin bir cazibe merkezi haline geleceğinin sözünü veren Aydın, yapımı devam eden Karşıyaka Mesire Alanı ve Sosyal Tesisler hakkında da şunları söyledi:

"Karşıyaka'nın ve şehrin en yüksek tepesine bir mesire alanı ve içerisinde bin kişilik çok amaçlı salonun da bulunacağı bir sosyal tesis yapıyoruz. İnşallah bu yıl tamamlanmış olacak. Kızılırmak yıllardır hayal olmaktan öteye geçemedi. Biz bu sene Kızılırmak projesiyle ilgili önemli adımlar attık.

Yarışma düzenleyerek en güzelini seçtik. Artık Kızılırmak Projesi'nden geri dönüş yok, bu proje yapılacak. Karşıyaka’nın da içinden geçen bu proje ile burası daha da değer kazanacak.

DSİ kavşağından başlayarak askeri alan içerisinden yeni bir yol açılacak, çevre yolunun altından geçen yol Kızılırmak üstüne yapılacak yeni köprü ile Karşıyaka’ya bağlanmış olacak. Tarihi Kesik Köprünün hemen yanına yapılacak olan yeni köprü hem mahalle sakinlerinin talebini karşılarken hem de Karşıyaka’yı şehre biraz daha yaklaştırmış olacak."

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın da yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Sami Aydın'a teşekkür etti. (AA)